F1: Magnussen szerint az új autókkal könnyebb lesz előzni

Vágólapra másolva!
2017.02.13. 16:39
Kevin Magnussen, a Haas-Ferrari versenyzője hisz abban, hogy a 2017-es autókat sokkal élvezetesebb lesz vezetni, ez motiválja őt a téli felkészülés során is.

Mint ismert, jelentősen változtak a szabályok az új Formula–1-es szezonra, emiatt az új autók vezethetősége is eltérhet az elődöktől. Kevin Magnussen szerint emiatt néhány elemnek nagyobb szerepe lehet az előzések során, mint korábban.Kevin Magnussen szerint emiatt néhány elemnek nagyobb szerepe lehet az előzések során, mint korábban.

„A DRS-nek több hasznát vehetjük idén, mint tavaly – vélekedett a dán pilóta. – A nagyobb leszorítóerő miatt azt gondolhatnánk, nehezebb lesz közel maradnunk az előttünk lévőkhöz, de hamarosan kiderül, hogy ez valóban így lesz-e.”

Magnussen azt is reméli, ezentúl nem kell kompromisszumot kötni a vezetési stílusát illetően.

„Nagyon izgatott vagyok, mert az, hogy gyorsabbak lesznek az autók, nagyon jó nekünk. Az előző generációs kocsiknál kisebb volt a tapadás, de a motorerő ehhez képest nagyon nagy volt. Attól a pillanattól kezdve a határon autóztál, hogy elhagytad a bokszutcát, szóval jó lesz egy olyan autót vezetni, amivel meg kell dolgoznod azért, hogy elérd a határaidat, s nem kell kompromisszumot kötnöd a gumikkal, az aerodinamikával, az egyensúllyal vagy hasonlókkal kapcsolatban.”

A dán szerint az autók vezethetősége azonban mégsem lesz könnyebb.

„Azt hiszem, sokkal nehezebb lesz vezetni ezeket a gépeket, ami miatt nagyon motivált vagyok az edzéssel kapcsolatban is, mert érzem, hogy ezentúl más lesz a vezetés” – mondta a Renault-tól a Haas-Ferrarihoz szerződő versenyző.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik