F1: Magnussen nem érti, miért kellene visszafognia magát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.05. 13:04
Továbbra sem tervez változtatni kemény manőverein Kevin Magnussen, a Haas-Ferrari versenyzője. A dán pilótát sok kritika érte mostanság, ő viszont elmondta, mi eredményezi azt, hogy egyesek túl agresszívnak találják.

Kevin Magnussen már több versenyzővel is összetűzésbe került megkérdőjelezhető manőverei miatt, így többek szerint romlott a dán megítélése versenytársai körében a közelmúltban. A Magyar Nagydíj alatt először a pályán, majd azon kívül hozta ki a sodrából Nico Hülkenberget, míg Fernando Alonso a múlt heti, malajziai futam alatt illette az „idióta” jelzővel Magnussent. Kevin Magnussen már több versenyzővel is összetűzésbe került megkérdőjelezhető manőverei miatt, így többek szerint romlott a dán megítélése versenytársai körében a közelmúltban. A Magyar Nagydíj alatt először a pályán, majd azon kívül hozta ki a sodrából Nico Hülkenberget, míg Fernando Alonso a múlt heti, malajziai futam alatt illette az „idióta” jelzővel Magnussent.

A dán viszont továbbra sem foglalkozik mások kritikájával, és Szuzukában elmondta, miért annyira agresszív, ha védeni próbálja a pozícióját vagy valamelyik ellenfele elé szeretne kerülni a pályán.

„Tudom, hogy kemény vagyok, de igazából ez a szándékom – mondta a 25. születésnapját éppen ma ünneplő pilóta. – Ha ez belefér a versenybíráknál, akkor minden rendben. Jelenleg nem vagyunk olyan pozícióban, hogy rendszeresen a pontszerző helyekért versenyezhessünk. Keményen kell harcolnunk, hogy ilyen pozícióban maradjunk, ha valahogy odakerülünk.”

Magnussen már csak azért sem tervez változtatni a hozzáállásán, mert a jelenleg igencsak ingadozó teljesítményt nyújtó Haas versenyzőjeként minden adódó lehetőséggel élnie kell.

„Másképpen vezetsz akkor, ha elég gyors az autód, és akkor, ha nem. Ha a világbajnoki címért harcolsz, talán nem akarod annyira keményen nyomni, és inkább a biztosra mész. Nekünk viszont mindegyik versenyen a maximumot kell nyújtanunk, hogy szerezzünk egy-két vagy akár hat pontot. Bármi megtörténhet, ehhez viszont mindent bele kell adnunk” – érvelt a kemény manőverek mellett a dán.

„Mindenki lobbanékony néha. Az utcán is ha valaki bevág eléd, káromkodsz egy ideig, majd elfelejted az egészet.…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik