F1: ma lenne 66 éves a sportág első igazi sztárja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.29. 17:43
null
A sportág első klasszisa, aki messze túlnőtt az F1-n, 1993 júniusában hunyt el (Fotó: Action Images)
Ma lenne 66 éves a Formula-1 egyik legendás alakja, James Hunt, akiről a közelmúltban film készült, amely „Hajsza a győzelemért” címmel szeptember 12-től lesz látható a hazai mozikban.

A történet az 1976-os F1-es világbajnokság alatt játszódik. A híres és kicsapongásairól is ismert, igazi rocksztár és playboy erényeket felcsillantó brit versenyző, James Hunt életét, valamint a végtelen precíz és fegyelmezett osztrák Niki Laudával vívott nagy küzdelmét mutatja be. Ők ketten igazi ellenfelek, akik bármire képesek a győzelemért. Lauda a sporttörténelem egyik legemlékezetesebb teljesítményét viszi véghez: alig hat héttel balesete után újra volán mögé ül, hogy visszaszerezze bajnoki címét, és bebizonyítsa, hogy ebben a hajszában mindenkinél gyorsabb. Mert minél közelebb vagy a halálhoz, annál jobban dübörög benned az élet…

A film rendezője rengeteget járt az F1-es futamokra, szakértőkkel konzultált, hogy minél hitelesebben adja vissza az 1976-ban történteket. A kétszeres Oscar-díjas Ron Howard (Egy csodálatos elme, Frost/Nixon) ismét összeállt a kétszeres Oscar-jelölt Peter Morgan forgatókönyvíróval (Frost/Nixon, A királynő), hogy James Hunt és Niki Lauda felejthetetlen versengését megmutassa az egész világnak. James Huntot Chris Hemsworth, Niki Laudát pedig Daniel Brühl kelti életre ebben a veszélyes, látványos, magas sebességen dübörgő izgalmas filmben, ami nem csak Formula-1 szerelmeseinek kötelező darab!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik