F1: „LOL” - maró fogadtatást kapott a Lotus női tesztpilótája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.27. 16:15
null
Jordá Lotushoz szerződését szakmai körökben ellenérzéssel fogadták<strong> </strong>(Fotó: Lotus)
A spanyol Carmen Jordá csütörtökön tesztpilótaként csatlakozott a Lotus istállóhoz, ezzel Susie Wolff (Williams) után újabb női tesztpilótával bővült a Formula–1. Lesz mit és kinek bizonyítania.

 

A 26 éves Carmen a korábbi pilóta, José Miguel Jordá lánya, több mint tíz éve versenyez. Szerepelt a Formula–3-as bajnokságban, 2012-től 2014-ig a GP3-ban állt rajthoz. Utóbbit összességében nem kiugró sikerrel tette, 44 rajtja során egyetlen pontot sem szerzett – ezért is fogadták kritikusan.

Egy évre szerződött a Lotushoz, főként a szimulációban vesz részt, de a nagydíjakon és a teszteken is jelen lesz.

„Egy álom vált valóra azzal, hogy csatlakozhatok a Lotus csapatához. Tízéves korom óta versenyzek, minden vágyam az volt, hogy Formula–1-es autókkal dolgozhassak. Hatalmas előrelépés és fantasztikus lehetőség ez a karrieremben” – nyilatkozta a spanyol hölgy, akiről korábbi kollégáinak nincs túl jó véleménye.

2012-es csapattársa, Rob Cregan azt írta a Twitterre, „Carmen egy filmszalagot sem tud beállítani, nemhogy egy hibrid F1-es autót.” Richie Stanaway elintézte egy „LOL”-lal, míg Mitch Evans, a sorozat 2012-es bajnoka azt írta: „Máris április elseje van?”

Carmen Jordá (Fotó: Lotus)
Carmen Jordá (Fotó: Lotus)
Carmen Jordá (Fotó: Lotus)
Carmen Jordá (Fotó: Lotus)
Carmen Jordá (Fotó: Lotus)
Carmen Jordá (Fotó: Lotus)
Carmen Jordá (Forrás: Twitter)
Carmen Jordá (Forrás: Twitter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik