F1: Lewis Hamilton reagált csapatfőnöke fenyegetésére

Vágólapra másolva!
2015.12.03. 12:48
null
Lewis Hamilton reagált csapatfőnöke fenyegetésére (Fotó: Reuters)
Lewis Hamilton szerint feleslegesen aggódik Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke az ő és Nico Rosberg között megromlott viszony miatt.

 

Wolff azt mondta, a Mercedesnél a sikerek ellenére kényelmetlen helyzetet teremt, hogy a két pilóta rosszban van egymással, és a vesztes hangulata minden futam után rossz hatással van a csapatra.

„Ez őrület, igazából nem is kellene csapattársaknak nevezniük minket – mondta Hamilton a BBC rádióműsorában. – Az a baj, hogy két világbajnokság zajlik egyszerre, nem egy, mint a futballban, itt a csapat mellett az egyénire is figyelnünk kell. Az istálló azért fizet minket, hogy megnyerje a konstruktőrvébét, de mi egyéniben egymás ellen csatázunk, ezért bonyolult a helyzet. Nem hiszem, hogy a csapat helyzetét nehezítjük Nicóval, tizenkét kettős győzelmet arattunk, ez csak nem okoz problémát. Nem tettünk keresztbe egymásnak, rontva a csapat összeredményét, de az a baj, hogy egyesek úgy tesznek, mintha eleve garancia lenne a jó eredményekre."

„Mindketten jó munkát végeztünk, a csapaton belüli légkör sem látja kárát. Sohasem leszünk a legjobb barátok, mégis működik, amit teszünk. Feszült pillanatok előfordulnak, de melyik sportban nincsenek?" – érvelt Hamilton, aki elmondta, nem zavarja Rosberg jó idényzárása, nem aggódik a következő szezon miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik