F1: legendás futammal hangolódna Alonso Le Mans-ra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 15:13
Úgy tűnik, Fernando Alonso egyre inkább érdeklődik aziránt, hogy jövőre rajthoz álljon a Le Mans-i 24 órás versenyen. Erre viszont komolyabban szeretne felkészülni, mint tette azt korábban az Indy 500 előtt, főnöke pedig szívesen segítene neki ebben.

Bár csak tegnap jelentette be Fernando Alonso, hogy szerződést hosszabbított a McLarennel, máris új célok után néz. Arról hónapok óta pletykálnak, hogy a tavalyi Indy 500-as debütálása után 2018-ban a Le Mans-i 24 órás versenyen is kipróbálná magát, most viszont úgy tűnik, hogy előtte rajthoz állna a szintén egy teljes napig tartó daytonai versenyen – csak hogy ráhangolódjon a franciaországi megmérettetésre.Fernando Alonso, hogy szerződést hosszabbított a McLarennel, máris új célok után néz. Arról hónapok óta pletykálnak, hogy a tavalyi Indy 500-as debütálása után 2018-ban a Le Mans-i 24 órás versenyen is kipróbálná magát, most viszont úgy tűnik, hogy előtte rajthoz állna a szintén egy teljes napig tartó daytonai versenyen – csak hogy ráhangolódjon a franciaországi megmérettetésre.

„Az elsődleges célom az volt, hogy aláírjam az új F1-es szerződésemet, de mivel ez már megtörtént, szétnézhetek a további lehetőségek között – vélekedik a spanyol. – Az Indy 500 nagyszerű élmény volt, versenyképesnek éreztem magam, ám nagy kihívást jelentett, hogy a nulláról kellett felzárkóznom. Nem teszteltem, és nem is álltam rajthoz korábban hasonló versenyen."

Alonso elismerte, hogy egyelőre egy Le Mans-i érdekeltségű alakulattal sem tárgyal, ám ha valamelyiktől ajánlatot kapna a jövőben, komolyan elgondolkodna a debütáláson. Addig pedig foglalkozhat a gyakorlással.

„Több lehetőségem van felkészülni Le Mans-ra, mint amennyi korábban volt az Indy 500 előtt. Ha ajánlatot kapok egy csapattól, megpróbálok élni a lehetőséggel" – vázolta fel a jövőt a spanyol.

A McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown örömmel fogadta a kétszeres világbajnok érdeklődését, és mivel az amerikai szakember érdekelt a daytonai versenyben is, Alonsónak erre a viadalra aligha kellene szabad ülés után kutakodnia.

„Ha Fernando versenyezni szeretne Daytonában, van egy autónk, amelyre örömmel rátennénk a nevét. Már elkezdtünk erről viccelődni, ám tavaly is láthattunk, hova vezetett a viccelődés" – utalt Brown arra, hogy versenyzője végül valóban rajthoz állt Indianapolisban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik