F1: Leclerc és Verstappen is reagált az Osztrák GP utáni ítéletre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.30. 21:00
null
Verstappen (balra) örülhetett a győzelemnek (Fotó: AFP)
Tovább kell várnia élete első F1-es győzelmére Charles Leclerc-nek, miután a felügyelőtestület úgy ítélte meg, hogy Max Verstappen szabályosan került elé a spielbergi versenyen, és húzta be ezzel a győzelmet. Leclerc a döntés nyilvánosságra hozatala után a Twitteren üzent holland ellenfelének, aki szintén nem ment el szó nélkül a döntés mellett.

Az Osztrák Nagydíj után ismét egy, a Ferrarinak kedvezőtlen ítéletet hoztak a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) szakemberei. A döntések értelmében ugyanis Max Verstappen megtarthatja a spielbergi futamon aratott győzelmét, míg Charles Leclerc marad a második helyezett.



„Én mindent beleadtam. Csalódott vagyok a csapat miatt, de nem igazán csinálhattunk volna bármit is jobban. Gratulálok a győzelemhez” – üzent Leclerc a Twitteren Verstappennek.

Ezzel Verstappen 2018 után ismét megnyerte a Red Bull hazai versenyét, míg Leclerc továbbra is győzelem nélkül áll az F1-ben.

A holland sem hagyta szó nélkül az ítéletet, a döntéshozatalt nyomon követő Sky Sports szólaltatta meg a Red Bull motorhome-jában.

„Az elmúlt néhány óra nagyon stresszes volt, de azt hiszem, hogy a sport szempontjából nézve is jó döntés született. Én mindenesetre nagyon boldog vagyok” – fogalmazott.

„Összességében azt hiszem, ez volt pályafutásom legjobb versenye. Nagyon izgalmasan alakult, és mindannyian végig nagyon keményen nyomtuk” – jelentette ki az immár hivatalosan is hatszoros futamgyőztes Max Verstappen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik