F1: Leclerc lehetőséget kap a Saubertől, Auer még bizakodik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.21. 18:05
Kezdenek elfogyni a versenyzői ülések a Formula–1 2018-as szezonjára. A Sauber viszont még egyik pilótáját sem nevezte meg, ám könnyen lehet, hogy az F2-es bajnokság éllovasa, Charles Leclerc lesz az egyik befutó. A monacói ugyanis négy szabadedzésen lehetőséget kap a szezon hátralévő részében, míg a DTM-ben szintén a bajnoki címre hajtó Lucas Auer nehezebb helyzete ellenére sem adja fel az F1-be kerülést.

Charles Leclerc négy alkalommal ülhet autóba az első szabadedzésen, először a soron következő alkalommal, Malajziában, ahol Marcus Ericsson hagyja ki a péntek délelőtti gyakorlást a fiatal monacói miatt. Ezen kívül Austinban, Mexikóvárosban és Sao Paulóban láthatjuk Leclerc-t, de azt egyelőre nem tudni, hogy akkor kinek az autójában.Charles Leclerc négy alkalommal ülhet autóba az első szabadedzésen, először a soron következő alkalommal, Malajziában, ahol Marcus Ericsson hagyja ki a péntek délelőtti gyakorlást a fiatal monacói miatt. Ezen kívül Austinban, Mexikóvárosban és Sao Paulóban láthatjuk Leclerc-t, de azt egyelőre nem tudni, hogy akkor kinek az autójában.

A Ferrari fiatal pilótákat támogató programjának tagja jelenleg a Formula–2-ben szerepel, és magabiztosan vezeti a bajnoki összetettet. Kilenc versenyhétvégén összesen öt győzelmet aratott, ám ami még inkább figyelemre méltó, az a hét pole pozíció, amelyet mindössze kilenc időmérőn szerzett.

A 19 éves Leclerc számára nem lesz ismeretlen az első szabadedzésen való részvétel, ugyanis tavaly pályára vihette az egyik Haast Silverstone-ban a péntek délelőtti tréningen, idén augusztus elején pedig egy Ferrarival körözhetett a Hungaroringen a Magyar Nagydíj utáni teszten. Összesen 98 kört tett meg a mogyoródi pályán, és ő futotta a nap leggyorsabb körét.

Egy másik fiatal is reménykedik abban, hogy jövőre már az autósport királykategóriájában mérettetheti meg magát. A jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) versenyző Lucas Auer Leclerc-hez hasonlóan részt vett a nyári hungaroringi teszten. Gerhard Berger unokaöccse egy Force Indiában próbálhatta ki magát, ám az indiai istálló már szerződést hosszabbított jelenlegi pilótáival, Sergio Pérezzel és Esteban Oconnal, így ott biztosan nincs szabad ülés a 2018-as szezonra.

Auer elmondta, hogy bár jelenleg prioritást élvez számára a DTM, továbbra is kapcsolatban áll a Force Indiával, és mindent elkövet, hogy bebizonyítsa, az F1-ben a helye. A fiatal osztrák jelenleg a DTM-es tabella második helyén áll, ám lemaradása mindössze 9 pont a listavezető Mattias Ekströmhöz képest. A bajnokságból két versenyhétvége, így összesen négy futam van hátra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik