F1: Lauda szerint az idei tesztek több dolgot árulnak el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.13. 18:39
Niki Lauda szerint már az első téli teszten sokat megtudhatunk az új autókról. Noha a másodikon beindul a titkolózás, mégis több kérdésre kaphatunk választ, mint az a téli tesztek esetében megszokott. 

A téli tesztek nem mindig mutatnak valós képet arról, melyik csapat mennyire dolgozott jól a holtszezonban, Niki Lauda azonban úgy gondolja, hogy a sok újdonság miatt az idén többet tudhatunk meg az erőviszonyokról, mint általában. Niki Lauda azonban úgy gondolja, hogy a sok újdonság miatt az idén többet tudhatunk meg az erőviszonyokról, mint általában.

„A barcelonai teszt arról szól, hogy a csapatok jobban megismerjék az új szabályokat – nyilatkozta Lauda. – Az a négy nap, ami az első teszt után lesz, arra szolgál, hogy az istállók újdonságokkal érkezhessenek meg a második tesztre. Ezen a teszten már mindenki titkolózik majd, egyik gárda sem fedi fel lapjait az első versenyig.”

Lauda természetesen már látta az új Mercedest, s nagyon pozitívan látja a csapat 2017-es esélyeit.

„Még a kezdetleges tervezési folyamat során láttam, de már akkor lenyűgözött – mondta. – A nagyobb autó a szélesebb gumikkal nagyon jól néz ki. Biztos vagyok benne, hogy a rajongóknak is tetszik majd.”

Mindkét téli tesztnek Barcelona ad otthont. Az elsőt február 27. és március 2. között rendezik, a másodikra március 7. és 10. között kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik