F1: Kvjat szerint ezt Magnussen nagyon benézte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.15. 19:15
Egészen az utolsó előtti körig szépen alakult a Spanyol Nagydíj Kevin Magnussen, a Haas-Ferrari versenyzője számára, akkor azonban egy előzés során összeütközött Danyiil Kvjattal, aminek következtében a dán defektet kapott, és visszaesett a mezőny végére. Kvjat szerint egyértelmű, ki volt a hibás az ütközésért.

Kevin Magnussen mindkét Toro Rosso-pilótával csatázott a Spanyol Nagydíjon. A futam elején hosszú körökön keresztül hárította sikeresen Carlos Sainz támadásait, majd a virtuális biztonsági autós fázis alatt mindketten a bokszutcába hajtottak friss abroncsokért, de még onnan kijövet sem hagytak fel a csatázással. A látványos esetet a versenybíróság vizsgálta is, de végül egyikőjüket sem büntette meg.

A futam végén Magnussennek Sainz csapattársa, Danyiil Kvjat ellen is védekeznie kellett, azonban az utolsó előtti körben az orosznak sikerült elmennie a dán mellett, aki azonnal megpróbált visszatámadni. A két autó összeért, de míg Kvjaté nem sérült meg, Magnussen defektet kapott, így kénytelen volt kihajtani a bokszba kereket cserélni. Günther Steiner, a Haas-Ferrari csapatfőnöke védelmébe vette pilótáját, mondván, egyszerű versenybaleset történt, Kvjat szerint azonban egyértelmű, hogy Magnussen hibázott.

„Belém jött, és ezzel defektet okozott magának. Már egyautónyi távolságra voltam előtte, de vissza akarta venni a pozíciót, és belém hajtott. Nincs min vitatkozni" – mondta a futamot követően Kvjat, aki ennek ellenére nem gondolja, hogy beszélnie kellene Magnussennel az esetről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik