F1: Közel vagyunk a Red Bullhoz - Lopez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.16. 11:18
Gérard Lopez, a Lotus tulajdonosa pozitívan nyilatkozott csapata jövőjéről, miután a Spanyol Nagydíjon Romain Grosjeannak összejött a pontszerzés. Lopez elégedettségét az is növelhette, hogy a futam után a mezőny ott maradt Barcelonában két napot tesztelni, amely alatt a Lotus 172 kört tett meg, Pastor Maldonado ráadásul megnyerte a második tesztnapot. Ide kapcsolódó hír még, hogy a Mercedes kipróbált egy új kipufogót, hátha hangosabb lesz tőle az autó, de Nico Rosberg nem volt megelégedve az eredménnyel.

„Már a szezon eleje óta mondjuk, hogy jó az autó. Jelenleg mindenki máshoz hasonlóan a Mercedes mögött állunk, de közel vagyunk a Red Bullhoz, és más autókkal is fel tudjuk venni a versenyt” – mondta Lopez. Lopez.

A Lotus hatalmas hátrányból kezdte a mostani szezont, és csak az ötödik futamon tudott pontokat szerezni Grosjean jóvoltából (a francia a nyolcadik helyen végzett a Spanyol Nagydíjon). A barcelonai két tesztnap is jól sikerült a csapatnak, az első napon Charles Pic második lett, míg egy nappal később Maldonado volt a leggyorsabb.

„Ez újabb visszajelzés volt arról, hogy jó úton járunk, de továbbra is keményen kell dolgoznunk. Ugyanakkor azt gondolom, innentől normális idényünk lesz, ami azt jelenti számunkra, hogy a harmadik vagy a negyedik helyért harcolhatunk a konstruktőri vébépontversenyben” – fűzte hozzá Lopez.

A teszten a Mercedes kipróbált egy új kipufogót, abban reménykedve, hogy ezzel a megoldással hangosabbá válik az autója: „Kipróbáltuk az új kipufogót, mert a csapat jót akart tenni a sportág érdekében. Sajnálatos módon ez nem bizonyult jó megoldásnak, nem lett tőle hangosabb az autó. Meg kell próbálnunk találni egy másik utat, ezen dolgozunk” – nyilatkozta a német versenyző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik