F1: Kétszázszor jobb a Ferrari, mint tavaly - Alonso

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 18:36
Fernando Alonso ugyan a leggyengébb időeredménnyel zárta a barcelonai teszt pénteki napját, a száraz pályás nagydíj-szimulációja miatt nem is lehetett olyan gyors a két eső között, mint akik az autójuk beállításait finomították. A spanyol nem is törődött az időlistával, elmondta, csapata 200-szor jobban áll, mint tavaly ilyenkor.

„Furcsa körülmények között teszteltünk, így a mai munkát nemcsak a tavalyival, a múlt hetivel sem lehet összevetni – mondta Alonso. –De azt az eddigi tapasztalatokból nyugodtan kijelenthetem, hogy sokkal jobban állunk, mint tavaly ilyenkor. Egy éve tudtuk, hogy Ausztráliában nem jutunk az időmérő harmadik szakaszába, és így is volt. Két másodpercre voltunk az éllovasoktól, a lemaradásunk az év végére hét tizedre csökkent. Ha Ausztráliába érve sikerül még tovább faragni ezt a különbséget, azt mondhatom, kétszázszor jobban állunk, mint egy éve.”

„Úgy érzem, megint csatázhatok a vébécímért, hiszen tavaly is versenyben voltam egy rémes autóval, most pedig sokkal jobb a kocsi. Talán nem a leggyorsabb a mezőnyben, de minden változtatásunkra úgy reagál, ahogy szeretnénk, és tudjuk, mit kell tennünk vele, hogy gyorsabb legyen” – mondta Alonso Barcelonában.

A Ferrarit szombaton Felipe Massa teszteli, Alonso a vasárnapi záró napon ül vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik