F1: jogi ügy – a Lotus még a Belga GP helyszínén rostokol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.25. 13:59
Az F1-es Lotus-istálló versenyautói és felszerelései továbbra sem hagyhatták el a hét végi Belga Nagydíjnak otthont adó Spát, mert az istálló még mindig nem tudott megegyezni az őt beperlő Charles Pickel. A francia pilóta korábban a Lotus tartalék versenyzője volt, és azért kezdeményezett jogi eljárást, mert állítása szerint az istálló nem tartotta tiszteletben a megállapodásában foglaltakat.

Pic állítólag 750 ezer eurót követel a Lotustól, amely nem hajlandó fizetni, és ezért került bajba.

Az összeg F1-es mértékkel nem nagy, de az istálló jelenlegi tulajdonosai nem akarják kifizetni, hiszen nagy valószínűséggel nem marad az övék a csapat, hanem a Renault kezébe kerül. Így pedig minden felesleges költségtől meg akarják kímélni magukat – annak ellenére, hogy a szóban forgó szerződést ők kötötték meg Pickel.

A spanyol AS úgy tudja, az eset szálai a Red Bullig vezethetők, amely ki akar lépni 2016-os élő szerződéséből, hogy Mercedes-motort használhasson a következő idényben. Ez azonban 40 millió dolláros, a Renault számlájára utalandó vigaszdíjjal járna együtt.

Sőt egyes feltételezések szerint a Red Bull 80 millió dollárt veszíthet el, fő szponzora, az Infiniti ugyanis a Renault japán leányvállalata (a Nissan révén), és ha a francia autógyár nem szállít tovább motorokat, a luxusautó-gyártó sem marad a fedélzeten.

Hamarosan dönteni kell, mert a Lotusnak a jövő hét végén a monzai Olasz Nagydíjon lesz jelenése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik