F1: „Jó formában vagyok, eljött az idő a tárgyalásokra”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.29. 14:44
Bár Lewis Hamilton rendelkezik szerződéssel a következő szezonra, rövidesen meghosszabbíthatja azt jelenlegi csapatával, a Mercedesszel. A brit szerint a mostani formája miatt jó helyzetben van, ám nem szeretné a Formula–1 utáni életének kezdetét túlságosan kitolni.

Lewis Hamilton nem éppen a többi F1-es versenyzőhöz hasonló életet él, és komoly tervei vannak a visszavonulását követő évekre is. A háromszoros világbajnok nemrégiben elmondta, hogy már a tavalyi szezon során is megfordult a fejében, hogy hamarosan elhagyja a sportágat, ám a Sebastian Vettellel való csaták utólag rávilágítottak arra, hogy még mindig nagyon élvezi a versenyzést.Lewis Hamilton nem éppen a többi F1-es versenyzőhöz hasonló életet él, és komoly tervei vannak a visszavonulását követő évekre is. A háromszoros világbajnok nemrégiben elmondta, hogy már a tavalyi szezon során is megfordult a fejében, hogy hamarosan elhagyja a sportágat, ám a Sebastian Vettellel való csaták utólag rávilágítottak arra, hogy még mindig nagyon élvezi a versenyzést.

„Nagyobb örömömet lelem a versenyzésben, mint korábban bármikor, azonban a jövőmre is gondolnom kell. Minél később hagyom el a sportágat, annál később kezdődhet el az azt követő életem. Ezért most mindent mérlegelek” – utalt Hamilton arra, hogy hamarosan komoly döntést kell meghoznia.

A világbajnokság összetett éllovasa tudja, hogy jó tárgyalási pozícióban van kiemelkedő teljesítménye és sikerei miatt, így az egyeztetéseket már meg is kezdené a Mercedesszel, de a döntés meghozatala még várhat.

„Valamikor a közeljövőben döntök – mondta a brit pilóta. – Viszont úgy gondolom, hogy mivel jó formában vagyok, eljött az idő a tárgyalásokra. Mindig akkor akarsz elkezdeni egyeztetni a jövődről, amikor győzelmeket aratsz és vezeted a bajnoki összetettet.”

Hamilton szerződése a 2018-as szezon végén jár le, a szakértők szerint további három évre hosszabbíthat a Mercedesszel, így leghamarabb 2021-re prognosztizálják a visszavonulását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik