F1: jó barátja is segíti Schumachert a felépülésben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 09:08
null
Michael Schumacher és Kai Schnapka 2010-ben (Fotó: bild.de/Laci Perenyi)
A pszichoterapeuta Kai Schnapka személyében egy régi, jó barátja is segíti a felépülésben a 2013 végén súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumachert. Eközben a korábbi Formula–1-es pilóta felesége eladásra kínálta fel a magánrepülőgépüket.

 

A 35 éves Kai Schnapka a Bad Nauheim-i klinika alkalmazottja, a következő hetekben, hónapokban azonban a nála tíz esztendővel idősebb, jelenleg Lausanne-ban kezelt Michael Schumacher mellett tevékenykedik.

Schnapka nagyon jó viszonyban volt a hétszeres világbajnokkal, míg Schumacher a Mercedesnél versenyzett, rengeteg időt töltöttek együtt. A Bild szerint gyakran éjszakába nyúló sakkpartikat játszottak, Schnapka többórás edzéseket tartott a pilótának, és sokszor Schumacher luxuslakókocsijában aludt, valamint a magánrepülőgépén utazott.

Ez utóbbira már nem lesz lehetősége, ugyanis Corinna Schumacher, a korábbi klasszis felesége úgy döntött, eladja a Falcon 2000EX típusú gépet. Az ok egyszerű: Michael Schumacher állapota miatt már nincs rá szükségük.

A nyolcszemélyes, 920 km/h sebességre képes repülőgép új állapotban 25 millió eurót ér, Corinna 20 millióért szabadulna meg tőle. A közlekedési eszközzel a korábbi pilóta évente 300-400 órát repült, gyakran utazott vele családi vakációkra, de gyermekeit is szállíttatta vele svájci iskolájukba.

Évente 300-400 órát repült ezzel a géppel Michael Schumacher (Fotó: bild.de/Silvio Bürger)
Évente 300-400 órát repült ezzel a géppel Michael Schumacher (Fotó: bild.de/Silvio Bürger)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik