F1: íme, Grosjean szemüvegkamerájának felvétele

Vágólapra másolva!
2018.06.10. 14:28
A Kanadai Nagydíj 3. szabadedzésén próbálta ki a Haas pilótája, Romain Grosjean a Liberty Media egyik legújabb ötletét, a szemüvegbe épített kamerát. A francia szerint kényelmetlen viselni a szemüveget a súlya miatt, ám az általa rögzített felvételek talán megérik a fáradtságot, hiszen minden korábbinál közelebb kerülhetnek a nézők ahhoz, amit a pilóta az autóban ülve láthat.

„Elég kényelmetlen és nehéz a szemüveg, ezen mindenképpen változtatni kellene, de egyelőre ez még csak az első teszt volt, ezért még korai ítéletet mondani. Mindenesetre lehet, hogy érdemes lenne elgondolkodni más megoldáson, esetleg a sisak plexijére tenni a kamerát. Viszont a kép, amit adnak, remek, lehet látni, micsoda vibrációkat élünk át az autóban, igazán közel hozza a nézőket ahhoz, amilyen erők hatnak ránk. Sajnos ez a szemüvegre is igaz, mert a sisak alatt viselve, nagy fékezések, gyors kanyarok esetén ide-oda mozog” – összegezte tapasztalatait a francia pilóta.

Grosjeannak amúgy nem volt túl szerencsés hétvégéje eddig Kanadában: pénteken elgázolt egy mormotát, szombaton pedig az időmérő első szakaszának első másodperceiben füstölt el alatta a Haas erőforrása, így csak a mezőny végéről rajtolhat majd a magyar idő szerint este 20.10-kor rajtoló futamon.

Addig viszont nézzék meg a szemüvegkamera felvételét még péntekről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik