F1: Hülkenberg rossz gumit kapott, az FIA megbüntette a Renault-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.27. 19:39
A Magyar Nagydíj első szabadedzésén a Renault rossz gumit rakott fel Nico Hülkenberg autójára, ezért az FIA felfüggesztett pénzbüntetéssel sújtotta a francia gárdát.

Nico Hülkenberg péntekje nem alakult zökkenőmentesen a Hungaroringen: az első szabadedzésen csupán 14 kört tett meg, mert a motorja meghibásodott, míg a második gyakorláson kiderült, a Renault korábban rossz gumit helyezett fel az autójára. Nico Hülkenberg péntekje nem alakult zökkenőmentesen a Hungaroringen: az első szabadedzésen csupán 14 kört tett meg, mert a motorja meghibásodott, míg a második gyakorláson kiderült, a Renault korábban rossz gumit helyezett fel az autójára.

A francia csapat a második tréningen szembesült azzal, hogy az egyik szett gumiból hiányzik a bal első – mint később kiderült, a jobb első helyett azt rakták fel az RS18-ra még az első gyakorláson.

A Renault azonnal jelentette a hibát, az FIA pedig figyelembe vette ezt a döntéshozatalnál, így bár 10 000 eurós pénzbírságot szabott ki, az enstone-i alakulatnak csak akkor kell kifizetnie az összeget, ha az idei szezon végéig újra vét a gumikra vonatkozó szabályok ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik