F1: Horner szerint Verstappen tehetségesebb Vettelnél

Vágólapra másolva!
2018.10.19. 11:49
null
Horner szerint Verstappen (jobbra) előtt Vettelhez hasonló sikerek állhatnak (Fotó: AFP)
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke már több nagy tehetséggel dolgozhatott együtt – például az istállóval négy világbajnoki címet szerző Sebastian Vetellel, most pedig a jövő nagy reménységének kikiáltott Max Verstappen sikerekeit segítheti a Red Bullnál. Horner ennek kapcsán összehasonlította kicsit a két pilótát.

 

Christian Horner volt már akkor is a Red Bull csapatfőnöke, amikor Sebastian Vettel zsinórban négy világbajnoki címet szerzett az istállóval. A német pilóta azóta átigazolt a Ferrarihoz, de hozzá hasonló utat jár be jelenleg Max Verstappen is a Red Bullnál.

40. AMERIKAI NAGYDÍJ
OKTÓBER 19., PÉNTEK
17.00–18.30: 1. szabadedzés
21.00–22.30: 2. szabadedzés
OKTÓBER 20., SZOMBAT
20.00–21.00: 3. szabadedzés
23.00–00.00: időmérő
OKTÓBER 21., VASÁRNAP
20.10: a verseny (56 kör, 308.405 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 28., 20.10:Mexikói Nagydíj
November 11., 18.10:Brazil Nagydíj
November 25., 14.10:Abu-dzabi Nagydíj

A 21 éves versenyző a fiókcsapat, a Toro Rosso színeiben mutatkozott be a királykategóriában, másfél évvel később pedig már a nagycsapatot erősítette. Rögtön az első versenyén győzelmet ünnepelhetett, és azóta is sokszor hívta fel magára a figyelmet (általában) pozitív megmozdulásaival. Összehasonlítva őt Vettellel, Horner bátor kijelentést tett.

„Max tehetségesebb, egyszerűen olyan, mint egy oroszlán, amikor az autóban ül – vélekedik a csapatfőnök. – Sohasem adja fel, őrült küzdőszelleme van, és valójában emlékeztet is Sebastianra bizonyos tekintetben, például abban, ahogyan beszáll az autóba. Még mindig fiatal, és akkor is fiatalabb volt Sebnél, amikor megérkezett hozzánk. Most válik azonban felnőttversenyzővé és férfivá.”

Az természetesen, hogy nagy jövő áll Verstappen előtt, de Horner szerint nem a holland egyéni teljesítményén múlik, hogy mennyire lesz sikeres a jövőben.

„Nincs rá garancia, de megvan az összes képessége, ami ahhoz kell, hogy többszörös világbajnok legyen. A versenyzők következő generációja, amelybe Leclerc vagy Max is beletartozik, nagy nyomást helyez majd ránk” – vetítette előre a rájuk váró megpróbáltatásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik