F1: Hamiltont meglopták Ausztráliában – sajtóvisszhang

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.26. 14:16
null
„Vettel legyőzte a Mercedes stratégiai programját” (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó egyetért abban, hogy nem a leggyorsabb versenyző nyerte meg a Formula–1 idénynyitó Ausztrál Nagydíját. Azt azonban talán senki sem vitatja el Sebastian Vetteltől, hogy megérdemelte a diadalt.

 

AUSZTRÁLIA

The Age: Ismét Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Melbourne-ben, de ismét kicsúszott a kezéből a győzelem. Vettel kihasználta a Mercedes hibás számításait, és egymás után másodszor nyert az Albert Parkban.

Herald Sun: Hamiltont meglopták Ausztráliában. A leggyorsabb pilóta a leggyorsabb autóban a leggyorsabb volt a rajtnál, mégis másodikként intették le, pedig remekül versenyzett.

The Australian: Vettel előrecsempészte magát Hamilton mellett. Miután milliókat költöttek az autók fejlesztésére, majd órákon át teszteltek a barcelonai télben, hogy még nagyobb hírverés előzze meg Hamilton és Vettel párbaját, az idény első futamát egy biztonsági autó döntötte el, amelyik nem is volt a pályán.

NÉMETORSZÁG

Bild: Egy komputerhiba révén Vettelnek az ölébe hullott a győzelem. A favorit Hamilton helyett a német nyert az idénynyitón.

Süddeutsche Zeitung: Rosszul okoskodtak a mérnökök, a lassabb autó győzött Melbourne-ben. Egy szoftver-defekt miatt Vettel ért elsőként a célba, míg Hamilton töprenghet, hogy az ösztönei helyett miért a rossz számítógépes adatokra bízta magát.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: A szerencsés flótás. Vettel legyőzte a Mercedes stratégiai programját. Hamilton egy kalkulációs hiba miatt nem gyorsított.

Die Welt: Álomszerű kezdés. Vettel sikeréhez egy mercedeses szoftverhiba és a Ferrari-vásárló Haas hanyag szerelőcsapata is kellett. A Scuderia a meglepő diadal után szerény maradt.

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: Milyen szép ez a győzelem! A tavalyi győzelemnek ugyanakkor nagyobb súlya volt.

La Repubblica: Vettel lassabb volt, de élt a kínálkozó lehetőséggel.

Corriere della Sera: Seb hadászati csapást mért ellenfelére, a Ferrari váratlan és fajsúlyos győzelmet aratott.

AUSZTRIA

Kurier: A legsikeresebb csapat 11 éve vár egy világbajnok pilótára, az első lépés megtörtént vasárnap ebbe az irányba. A vezetési tudomány mellett egy csipetnyi szerencse is kellett a Mercedes elleni harcban. Alighanem idén is a német csapaté a legjobb autó.

Die Presse: Aki azt állítja, hogy az F1-ből kiveszett az izgalom, az elmulasztotta az ausztráliai futamot. Nemcsak az volt érdekes, hogy a Mercedes odaajándékozta a győzelmet a Ferrarinak, hanem az is, hogy egy nejlonzacskó tönkretett egy csúcstechnológiás versenyautót. A negyedik körben kiállt Szergej Szirotkinnak ugyanis a pályán összeszedett zacskó miatt állt le a hűtése a Williamsben.

SPANYOLORSZÁG

Sport: Vettel boldogan, de visszafogottan beszélt a sajtótájékoztatón. A német Fittipaldinak zsebben az első győzelem.

Mundo Deportivo: Vettel húzása színpadra kívánkozik. Hamiltont és a Mercedest megviselheti, hogy egy tökéletesen irányított futam érthetetlen módon kicsúszott a kezéből.

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro: Hamilton előtt ki volt kövezve a diadalhoz vezető út, de egy fura közjáték keresztülhúzta a számításait. Két Ferrarival kellett megküzdenie, és amikor a 19. körben kiállt kerékcserére, Vettel elhúzhatott mellette. A német sikeréhez azért a Haas-csapat közreműködése is szükséges volt.

SVÁJC

Neue Zürcher Zeitung: Vettel azt kiáltotta a célban, hogy „bella strategia”, és ez a dicséret motiválhatja a Ferrarit azoknak a feladatoknak az elvégzésében, amelyek a német szerint még előttük állnak. Az egyenesekben az olaszok egyenrangúak a Mercedesekkel, a kanyarokban viszont sok időt veszítenek. Vettel nem először rontotta el a Mercedes-bulit.

Tagesanzeiger: Vettel sikerével még a Mercedes komputere sem számolt.

AZ AUSZTRÁL NAGYDÍJ VÉGEREDMÉNYE
1.
Sebastian Vettel
német
Ferrari1:29:33.283
2.Lewis HamiltonbritMercedes 5.036 mp h.
3.Kimi RäikkönenfinnFerrari 6.309 mp h.
4.Daniel RicciardoausztrálRed Bull-TAG Heuer 7.069 mp h.
5.Fernando AlonsospanyolMcLaren-Renault 27.886 mp h.
6.Max VerstappenhollandRed Bull-TAG Heuer 28.945 mp h.
7.Nico HülkenbergnémetRenault 32.671 mp h.
8.Valtteri BottasfinnMercedes 34.339 mp h.
9.Stoffel VandoornebelgaMcLaren-Renault 34.921 mp h.
10.Carlos Sainz Jr.spanyolRenault 45.722 mp h.
11.Sergio PérezmexikóiForce India-Mercedes 46.817 mp h.
12.Esteban OconfranciaForce India-Mercedes1:00.278 p h.
13.Charles LeclercmonacóiAlfa Romeo Sauber-Ferrari1:15.759 p h.
14.Lance StrollkanadaiWilliams-Mercedes1:18.288 p h.
15.Brendon Hartleyúj-zélandiToro Rosso-Honda1 kör h.
FELADTÁKMegtett körök
Romain GrosjeanfranciaHaas-Ferrari24
Kevin MagnussendánHaas-Ferrari22
Pierre GaslyfranciaToro Rosso-Honda13
Marcus EricssonsvédAlfa Romeo Sauber-Ferrari 5
Szergej SzirotkinoroszWilliams-Mercedes 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik