F1: Hamilton szerint Ricciardo jövőre a Red Bullnál marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.29. 18:37
null
Hamilton (balra) a dobogón nem unatkozott Ricciardo társaságában (Fotó: AFP)
A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton minden híresztelés ellenére úgy véli, Daniel Ricciardónak nincs valós esélye rá, hogy jövőre elhagyja a Red Bull istállót. Az elmúlt hétvégén a Monacói Nagydíjat megnyerő ausztrál pilóta egyelőre kivár a 2019-től érvényes szerződése aláírásával, és ez természetesen beindította a pletykagyárakat. A jól értesültek már a Ferrariban látják, a még jobban értesültek a Mercedesnél, Lewis Hamilton meg a Red Bullnál.

A brit pilóta úgy gondolja, annak nincs reális esélye, hogy Ricciardo a Mercedeshez igazoljon, mert ő és csapattársa, Valtteri Bottas is alá fog írni a németekhez 2019-re, s a Ferrari is készen áll, hogy hosszabbítson a Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen párossal.

„Úgy képzelem, hogy Daniel jövője a Red Bullnál folytatódik. Egyike az élversenyzőknek a mezőnyben, szóval biztos sok lehetőség közül válogathat, de az is nyilvánvaló, hogy ő ezek közül csak a Ferrari és a Mercedes ajánlatait fogja komolyan meggondolni” – idézte a négyszeres világbajnok pilótát a Reuters hírügynökség.

„Igazság szerint nagyon valószínű, hogy itt nálunk folytatná. Azt hiszem, hogy Kimi is folytatni szeretné a Ferrarinál, miért ne? Igazán jól megy idén, és nem látom, hogy öregedne. Ez viszont azt jelentené, hogy Danielnek csak a Red Bull marad az élcsapatok közül jövőre” – fejtegette Hamilton.

A brit egyébként a hétvégi monacói futamon a harmadik helyen végzett, és a verseny után úgy nyilatkozott, élete egyik legkevésbé érdekes versenyét futotta. A brit a verseny jelentős részét azzal töltötte, hogy Vettel mögött vonatozott, és spórolt az abroncsokkal.

„Nem emlékszem, hogy bármikor is ennyire tartalékoltam volna a gumikkal, miközben messze nem nyomtam neki maximálisan. Mondtam a hercegnek, hogy igazán meghosszabbíthatnák a pályát, vagy változtathatnának a vonalvezetésén” – fogalmazott a brit kiválóság.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik