F1: Hamilton rajtbüntetésre számíthat a Belga Nagydíjon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.25. 16:42
A hírek szerint a Mercedes több egységet is kicserél Lewis Hamilton autójának erőforrásán, és mivel a brit többől is az utolsót használja jelenleg, rajtbüntetéssel vághat neki a Belga Nagydíj vasárnapi futamának.

Ahogy arra számítani lehetett, Lewis Hamilton rajtbüntetéssel kezd a nyári szünet után, ugyanis a Mercedes állítólag úgy döntött, hogy a Belga Nagydíj előtt cserélnek hajtóegységet a brit autójában, és mivel már a hatodik ilyen egység kerül be Hamilton Mercedesébe, a bajnoki éllovast hátra sorolják a rajtrácson. Emellett a hírek szerint MGU-H-egységből és motorból is frisset kap Hamilton. Belga Nagydíj előtt cserélnek hajtóegységet a brit autójában, és mivel már a hatodik ilyen egység kerül be Hamilton Mercedesébe, a bajnoki éllovast hátra sorolják a rajtrácson. Emellett a hírek szerint MGU-H-egységből és motorból is frisset kap Hamilton.

A hírt még nem erősítette meg a Mercedes, de azt már korábban is elmondták, hogy mivel a belga és az olasz pálya a legalkalmasabb a felzárkózásra, valószínűleg a kettő közül valamelyiket „kérik ki" az új alkatrészeket és ezzel a büntetést Hamilton számára.

A Mercedes mellesleg új fejlesztésű hajtóegységekkel készül a szezon folytatására, így Hamilton számára az határozza meg, hogy valóban Belgiumban kap-e új egységeket, hogy mikor készülnek el ezekkel a német gyártónál. A brit a hatodik turbófeltöltő és MGU-H miatt kapna rajtbüntetést – összesen 15 helyeset –, de ha pénteken jól működik a Mercedes új hajtóegysége, rögtön a hetediket is megkaphatja belőle, ami miatt azonban az utolsó helyről kezdheti csak meg a vasárnapi versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik