F1: Hamilton nem ad ajándék győzelmet; Bottas nem is kér belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.09. 12:05
null
Bottas saját erőből akar diadalt aratni (Fotó: AFP)
Valtteri Bottas az Orosz Nagydíj versenyén átadta a vezető pozícióját az akkor még a bajnokságért küzdő Lewis Hamiltonnak, aki azóta hiába tette biztossá az ötödik címét, nem tervezi visszaadni csapattársának a győzelmet. Ám a szezonban eddig nyeretlen finn egyébként sem kérne ajándék győzelmet, saját erőből akar nyerni.

 

Valtteri Bottas némileg váratlanul húzta be a pole pozíciót az Orosz Nagydíj időmérőjén, így az egyéni címért harcban álló csapattársának a második rajthellyel kellett megelégednie. A Mercedes ezért a versenyen fontos taktikai döntést hozott, és maximalizálva Lewis Hamilton lehetőségeit csapatutasítást alkalmazott.

46. BRAZIL NAGYDÍJ
NOVEMBER 9., PÉNTEK
14.00–15.30: 1. szabadedzés
18.00–19.30: 2. szabadedzés
NOVEMBER 10., SZOMBAT
15.00–16.00: 3. szabadedzés
18.00: időmérő edzés
NOVEMBER 11., VASÁRNAP
18.10: a verseny (71 kör, 305.909 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAM
November 25., 14.10: Abu-dzabi Nagydíj

Bottas így nem válthatta győzelemre az elsőségét, miközben újabb esélye szállt el arra, hogy megszerezze szezonbeli első diadalát, amire már csak két hétvégéje maradt. Ráadásul márkatársa azóta hiába tette biztossá a címet, nem tervezi visszaadni neki a kapott győzelmet, vagyis a finnek saját erőből kell nyernie.

„Nem kérne ilyenre a csapat – válaszolta Hamilton arra a kérdésre, hogy a Mercedes újra csapatutasítást alkalmazna-e. – Én sem kértem Valtteriől, és úgy vélem, ő sem akarná ezt. Saját erőből akar nyerni, így nem hiszem, hogy odaajándékoznék neki egy győzelmet" – jelentette ki.

„Egyébként sem hiszem, hogy szüksége lenne erre, egyedül is képes rá. Minden amit tehetek, hogy támogatom a hétvégén. Sosem rejtegettem a beállításaimat, és ez a későbbiekben sem fog változni" – magyarázta, majd a brit felvetésére az érintett Bottas is reagált.

„Határozottan nem kérek az ajándék győzelemből. Saját erőből akarok futamot nyerni" – mondta a finn.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik