F1: Hamilton nagyapját elveszítve lett ötszörös bajnok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 11:54
null
Hamilton és nagyapja két éve (Fotó: Instagram)
Az elmúlt hétvégén Lewis Hamilton megszerezte ötödik világbajnoki címét, miután a 4. helyen végzett a Mexikói Nagydíjon, és behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló Sebastian Vettel előtt. A brit kiválóság azonban nem ünnepelhette felhőtlen boldogsággal, hogy a sportág történelmének harmadik ötszörös világbajnoka lett: csütörtök reggel elhunyt a nagyapja.

 

Amióta Lewis Hamilton 2007-ben berobbant a Formula–1 világába, hamar köztudott lett, hogy családja – leginkább édesapja – komoly áldozatokat hozott azért, hogy ő eljuthasson a száguldó cirkuszba, és hogy milyen fontos, kiemelt helyet foglal el szívében a családja.

Csütörtök reggel családi tragédia érte a brit pilótát: 88 éves korában elhunyt apai nagyapja. Davidson Anthony Hamilton volt az, aki 1955-ben Angliába költözött Grenadáról, miután egy óriási vihar elmosta a mogyoróültetvényeit, és ő volt az, aki a családot „megfertőzte benzingőzzel”.

A maga idejében Grenada leggyorsabb embereként tartották számon, BSA motorkerékpárjával a Grand Roy és Gouyave települések közötti öt kilométeres kanyargós utat alig öt perc alatt tette meg.

Nagyapja mindig is fontos szerepet töltött be a 33 éves F1-es pilóta életében, így aztán nem csoda, hogy az ötödik cím megszerzése különösen érzelemdúsra sikerült számára.

„A hétvége abból a szempontból is nehéz volt, hogy csütörtök reggel halt meg a nagyapám... Ő a családunkban afféle keresztapa-figura volt, aki összefogott mindenkit. Édesapám és én eddig is közel álltunk egymáshoz, de ez a szomorú eset még szorosabbá tette a kapcsolatunkat – sosem fogom elfelejteni mindazt, amit azért tett, hogy most itt ülhessek! Próbálok olyan lenni, mint ő, erős, fekete férfi, apa és ember, aki mindent megtesz a családjáért a nehezebb időkben. Nagyapa most biztosan büszke rá, és hálás, hogy a Hamilton név a sporttörténelem részévé vált” – fogalmazott Hamilton nagyapjára emlékezve.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik