F1: Hamilton máris tudja, mi lesz a 2019-es autója gyengesége

Vágólapra másolva!
2019.01.07. 16:03
null
Hamilton szerint a Mercedesnél az együttműködés a kulcs (Fotó: AFP)
Magabiztosan készül a következő idényre Lewis Hamilton. A Mercedes ötszörös világbajnoka szerint a címvédő istálló már a 2019-es autó gyenge pontjával is tisztával van, és amíg egy dolgot nem követ el, addig nincs ok az aggodalomra.

 

Az új idény mindig új kihívásokkal jár, de Lewis Hamilton – vélhetően a sokéves tapasztalata miatt – máris sejti, milyen nehézségekkel kell szembenéznie a 2019-es autóját illetően.

„Van ötletem a következő autót illetően, például arról, hogy az új szabályok miatt mi lesz a gyengesége – árulta el a brit. – Ezt a csapat is tudja, ezért dolgozunk folyamatosan közösen, és felemeljük egymást. Ha megnézzük a csapat teljesítményét egy versenyhétvégén, vagyis a szerelőkét, a mérnökökét és a stratégákét, látható, hogy mindannyian segítjük egymást.”

„Sosem sikerül tökéletesen, még nekünk, versenyzőknek sem, de kollektíven, csapatként továbbra is felemeljük egymást, ami inspiráló a számomra. Ez bátorít, hogy kimenjek a pályára és ne hagyjam cserben őket.”

Hamiltonban továbbra is megvan az éhség a sikerre, és a mögötte álló csapattársai miatt önbizalomból sincs hiány az ötszörös világbajnoknál. Azonban szeretné, ha egy dolgot a Mercedes mindenképp elkerülne.

„Magabiztos vagyok addig, amíg a Mercedes nem változtat a hozzáállásán és a győzelem iránti vágyán. Néhány csapat úgy dönt, hogy valamin módosít, és más vállalkozásba kezd, ezzel pedig kevesebbet koncentrál a fő célra. Addig, amíg mi nem ezt tesszük, azt hiszem, hogy ezen az úton tudunk maradni, és az élen tudunk harcolni” – vélekedik Hamilton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik