F1: Hamilton feltartotta Sainzot – a Ferrari a Mercedes segítségét kérte

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.06.28. 14:50
null
Sainz nem tudta, mitévő legyen a Mercedes mögött (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Ferrari spanyol versenyzője, Carlos Sainz Jr. jó úton haladt afelé, hogy utolérje a mclarenes Lando Norrist, azonban a gumijaival küszködő Lewis Hamilton meghiúsította a tervét.

 

Carlos Sainz Jr. a tizenkettedik rajtkockából vágott neki a vasárnapi futamnak, s remek versenyzést bemutatva sikerült egészen a hatodik pozícióig előreverekednie magát. A spanyol pilótában ugyanakkor így is maradt hiányérzet, hiszen a szokatlanul lassú Lewis Hamilton miatt nem volt lehetősége Lando Norris után erednie.

2. STÁJER NAGYDÍJ
JÚNIUS 25., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:05.910
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:05.412
JÚNIUS 26., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:04.369
Időmérő: 1. Verstappen 1:03.841
JÚNIUS 27., VASÁRNAP
A verseny: 1. Verstappen, 2. Hamilton, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Július 4., 15.00 Osztrák Nagydíj, Spielberg
Július 18., 16.00Brit Nagydíj, Silverstone
Augusztus 1., 15.00
Magyar Nagydíj, Mogyoród

Eléggé furcsa helyzet volt. Keményeken tértem vissza a pályára, és azon voltam, hogy elkapjam Landót, hiszen tudtam, hogy megvan hozzá a tempónk. De sajnos el kellett engednem Lewist, hiszen lengették nekem a kék zászlókat, miközben épp a kemény gumikat próbáltam a megfelelő működési tartományba hozni. Ezt követően arra számítottam, hogy Lewis gyorsan elhúz, azonban a Mercedes valamiért küszködött az abroncsokkal, ami azt eredményezte, hogy sokkal gyorsabb voltam nála."

„Ugyanakkor nem akartam semmi hülyeséget csinálni, hiszen tudom, csatában van a bajnoki címért, és hogy a második helyen halad. Nem akartam rossz hatással sem lenni a versenyére, azonban egyre türelmetlenebbé váltam, mivel láttam, hogy nem fogja lekörözni Landót, és tudtam, hogy így már nem fogom tudni utolérni a McLarent."

„Szóval a csapattal eljutottunk arra a pontra, hogy megüzentük rádión a Mercedesnek, hálásak lennénk, ha visszavehetnénk a körünket. DRS-távolságon belülre kerültem, és ezt követően elengedett, szóval üldözőbe vehettem Landót. De tizenöt kört vesztettem Lewis mögött, miközben nagyon fontos lett volna, hogy legalább nyomást helyezhessünk Landóra. Szóval igen, az a tizenöt kör teljesen tönkretette az első kerekeimet, illetve az sem volt ideális, hogy fel kellett zárkóznom egy másodpercen belülre."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik