F1: Hamilton és Rosberg is örül a kevesebb rádiózásnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.18. 18:36
Lewis Hamilton és Nico Rosberg is izgatottan várja, hogy kiderüljön, milyen hatással lesz kettejük csatájára a rádiós beszélgetések korlátozása. Mindketten örülnek, hogy tisztább lesz a vezetés, és abban is bíznak, hogy jobban alkalmazkodnak az új helyzethez, mint csapattársuk.

„A karrierem egyik legfőbb küzdelme arról szólt, hogy a megfelelő információkat osszuk meg a rádión. Mivel nem mindig sikerült, örülök a korlátozásnak. Olyan, mintha visszamennénk a gokartos időkbe, ami nagy öröm – fogalmazott Hamilton. – Másrészt viszont a mai F1-ben nagyon nagy segítség a mérnök rádiós segítsége. Még mindig mi vezetjük az autót, de sokat számítanak az üzenetek."Hamilton. – Másrészt viszont a mai F1-ben nagyon nagy segítség a mérnök rádiós segítsége. Még mindig mi vezetjük az autót, de sokat számítanak az üzenetek."

Hamilton elmondta, elsősorban annak örül, hogy ezentúl nem mondhatják meg a csapattársának, milyen beállításokkal versenyez ő, hol nyer időt hozzá képest.

„Elismerem, nehezebb lesz javítani egy bizonyos pont után, a mérnök segítsége nélkül elbizonytalanodhatsz, a köridőd nem javul tovább, hanem romlik. Ilyenkor hiányzik az az információ, hol is kellene gyorsulni. Nehéz lesz eltalálni a fékek és hasonló alkatrészek beállításait, de a fogyasztással szerencsére sohasem volt gondom – így Hamilton. – Érdekes lesz megtapasztalni, milyen nehéz lesz megbirkózni a feladattal, kicsit olyan ez, mintha sok labdát dobálnánk egyszerre, s még többet kapnánk."

Azt is elárulta, fogalma sincs róla, kinek fog kedvezni az új helyzet.

„A verseny után lesz sejtésem arról, hogy ez a másik autónak kedvez, vagy nekem. Mindenképpen azon fogok dolgozni, hogy legközelebb jobb legyek. Persze mindenkinek az a célja, hogy ő legyen a legjobb, akármilyen viszonyok között is versenyzünk" – mondta Hamilton.

Rosberg úgy véli, biztosan nem ő lesz az, aki rosszul jár.

„Számomra ez egyáltalán nem okoz problémát, szerintem helyes irányt vesz így az F1 – fogalmazott a német. – Nem tudhatom, milyen hatással lesz ránk a korlátozás, az eddigi információk húsz százalékát kapom majd meg. Nehéz lesz, de szeretem a kihívásokat, és örülök, hogy egyszerűsítik a sportágat, amelyet kissé túlbonyolítottak az elmúlt években. Egy napot töltöttem a szimulátorban, hogy felkészüljek az új helyzetre, főleg a rajt előtti felvezető kör furcsa, amely során eddig mindent átbeszéltünk, de most egy szó sem hangzik el."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik