F1: Hamilton elárulta, ki miatt igazolt a Mercedeshez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 15:47
null
Bár jóban van Laudával, más véleménye meghatározóbb volt Hamilton számára (Fotó: AFP)
Sokan meghatározónak találták Lewis Hamilton karrierjében azt a pillanatot, amikor Niki Laudának sikerült meggyőznie őt arról, hogy a Mercedesnél folytassa pályafutását. Most viszont a brit pilóta elárulta, valójában nem a háromszoros világbajnok miatt döntött úgy évekkel ezelőtt, hogy elfogadja a német istálló ajánlatát.

Niki Lauda évekig azt állította, hogy ő győzte meg Lewis Hamiltont arról, igazoljon a McLarentől a Mercedeshez. A német istálló tanácsadója szerint még 2012-ben, késői órán, egy hotelszobában beszélgetett el a brit pilótával, és azt javasolta neki, fogadja el a végleg visszavonuló Michael Schumacher ülését a Mercedesnél. Most viszont Hamilton tisztázni szeretné a helyzetét, és elárulta: valójában nem Lauda érdeme, hogy a Mercedeshez került, hanem az istálló akkori csapatfőnökéé.

„Kedvelem Nikit, és jó a kapcsolatom vele, de az igazság az, hogy nem ő győzött meg a Mercedeshez való igazolásról – emlékezett vissza az immáron négyszeres világbajnok brit. – Ez a személy Ross Brawn volt. Eljött édesanyám házába, ahol éppen a konyhában teáztunk. Azt kérdeztem: egy olyan személy, akit a tévében látok és Schumacherrel dolgozik együtt, miért akar pont engem a csapatába? Egyszerűen nem értettem. Ám ez volt az a nap, amikor sikerült meggyőzni arról, hogy a Mercedeshez igazoljak."

Bár korábbi csapattársa, Nico Rosberg tavalyi visszavonulása után Hamilton azt mondta, ő még szívesen versenyezne hosszú évekig a királykategóriában, mára ő is afelé hajlik, hogy sok minden vár még rá a Formula–1 után. Ezért könnyen leképzelhető, hogy pár éven belül ő is továbbáll.

„A kérdés csupán az, hogy mennyi ideig akarok még elköteleződni a sportág iránt. Tudom, hogy valószínűleg nem túl sokáig, hiszen mást is szeretnének csinálni, például családot alapítanék és létrehoznék egy vállalkozást. Más kihívás is akad a számomra" – vázolta fel a lehetséges jövőt a brit pilóta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik