F1: Hamilton bocsánatot kért a Bahreini GP után történtek miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.12. 17:38
null
Kínában elásták a csatabárdot (Fotó: Twitter.com)
Lewis Hamilton elnézést kért Max Verstappentől, amiért a múlt hétvégén nyomdafestéket nem igazán tűrő szavakkal illette a Red Bull ifjú holland versenyzőjét, amikor az F1-es Bahreini GP leintését követően a pihenőszobában visszanézte kettejük verseny eleji ütközését.

Később folytatódott a szócséplés a két pilóta között, előbb Hamilton mutatott rá, hogy kollégája kellő érettség híján tekergeti a kormányt a Formula–1-ben, aztán Verstappen vágott vissza azzal, hogy könnyű a négyszeres bajnoknak a fiatal pilótát hibáztatni.

15. KÍNAI NAGYDÍJ
PÉNTEK
04.00–05.30: 1. szabadedzés
08.00–09.30: 2. szabadedzés
SZOMBAT
05.00–06.00: 3. szabadedzés
08.00–09.00: időmérő edzés
VASÁRNAP
08.10: a verseny (56 kör, 305.066 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 29., 14.10: Azeri Nagydíj
Május 13., 15.10: Spanyol Nagydíj
Május 27., 15.10: Monacói Nagydíj

Úgy tűnik azonban, hogy a vitának most már vége, hiszen a hétvégén rendezendő Kínai Nagydíj előtt autogramosztás közben a páros jól láthatóan kezet rázott egymással és elásta a csatabárdot.

„Általában a pályán mutatott teljesítményem beszél helyettem, ezúttal viszont sajnos nem így volt. Úgyhogy most, amikor észrevettem, hogy Max is itt van és ő is aláírásokat osztogat, úgy gondoltam, fontos, hogy én mint az idősebb pilóta lépjek oda hozzá, mutassak kellő tiszteletet, és kérjek elnézést tőle” – fogalmazott a britek négyszeres világbajnoka.

„Elmondtam neki, hogy sajnálom a verseny után történteket, és hogy függetlenül attól, melyikünk hibázott a pályán, az eset már megtörtént, elmúlt, nem tudjuk megváltoztatni. Az ilyen gesztusok segíthetnek a pilótáknak a fejlődésben, a továbblépésben, és abban, hogy később kölcsönösen tiszteljék egymást" – fogalmazott Hamilton, aki elárulta, azt nem hallotta, hogy kollégája mit reagált a mondandójára, mivel elég nagy volt a zaj körülöttük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik