F1: Ha nincs Török GP, csak 19 futam lesz - Ecclestone

Vágólapra másolva!
2012.12.13. 09:18
Bár egyre több helyen hallani arról, hogy a Red Bull szívesen megrendezné az Osztrák Nagydíjat 2013. július 21-én az A1-Ringen, Bernie Ecclestone azt mondta, vele erről még senki sem tárgyalt, így valószínűnek tartja, hogy a jövő évi versenynaptár csupán 19 futamból áll majd.

Ecclestone-t az osztrák Kleine Zeitung faggatta az Osztrák GP esélyeiről.

„Valóban ezt mondták? Ki mondta? Engem még senki sem keresett meg az ügyben – értetlenkedett Ecclestone. – Jelenleg Törökországgal tárgyalok, ő az első számú jelölt. Ha vele nem állapodunk meg, valószínűleg 19 versenyből áll majd a menetrend, amit szerintem senki sem bán különösebben."

Az eredetileg 20 versenyesre tervezett szezonban a New Jersey-i viadal kiesésével keletkezett lyuk. Előbb szó volt a Francia Nagydíj beiktatásáról, de a Brit GP előtti héten lesz a Le Mans-i 24 órás verseny is, ami miatt nincs esély a futamra. A Német Nagydíj július 21-éről július 7-ére történt előrehozásával egy európai futamnak lyukat csináltak a naptárban. Az isztambuli pálya tulajdonosai megrendeznék a versenyt, amihez állami támogatás kell, de a sportminiszter kizárta az anyagi segítségnyújtás lehetőségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik