F1: ha Alonso megy, Vettel a legesélyesebb a Ferrarira

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 20:04
Egyre biztosabb Fernando Alonso távozása a Ferraritól, amire az is utal, hogy az olasz bukmékerek beárazták a pilótapiac alakulását. 

Alonso távozása 1.9-szeres pénzt fizet, azaz nem jelent nagy kockázatot megfogadni.

Már arra is lehet fogadni, ki lesz a spanyol utódja Maranellóban. A távozása esetén a legkevesebbet Sebastian Vettel szerződtetése (1.5-szörös pénz) jelentené, utána jön Lewis Hamilton és Jenson Button, egyaránt 3.75-tel. A negyedik helyen Nico Hülkenberg következik, a bukiknál tízszeres pénzt ér a német szerződtetése. Felipe Massa visszatérésére viszont nincs esély, ezt mutatja a 200-szoros odds.

S hogy hova megy Alonso? A McLarennel kötött szerződése 1.5-szörös pénzt fizetne, aztán jön a Mercedes 3.5-tel, a Red Bull öttel, míg minden más csapat hússzoros pénzt érne.

A brit sajtó biztosra veszi, hogy Alonso érkezése esetén Kevin Magnussennek kell távoznia a McLarentől, Jenson Button ugyanis azt nyilatkozta Szingapúrban, örül neki, hogy a csapat vezetői megerősítették, jövőre is a csapatnál versenyezhet.

Közben a német Sport Bild azzal jelentkezett, hogy Flavio Briatore összefogott a Sauberrel és a Marussiával korábban tárgyaló kanadai Lawrence Stroll milliárdossal, aki mindenképpen F1-es csapatot akar venni. A cél a Lotus felvásárlása, s Mercedes-motorokkal, illetve Alonsóval visszajutni a csúcsra. Érdekes elmélet, s talán később lenne eredményes így a spanyol, mint a Ferrarival…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik