F1: Gutiérrez visszaszólt a rajta viccelődő Wolffnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.20. 17:07
Esteban Gutiérrez szerint nem fair, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azzal viccelődött a Szingapúri Nagydíj után, hogy a pályán „cirkált" ahelyett, hogy jobban figyelt volna a mögötte érkező és a győzelemért harcoló Nico Rosbergre és Daniel Ricciardóra.

Toto Wolff a Szingapúri Nagydíjat követően panaszkodott Esteban Gutiérrezre, ugyanis szerinte a mexikói versenyző nem foglalkozott a futam végén az őt leköröző Rosberggel és Ricciardóval, és ezzel akadályozta a győzelemért folyó csatát.Toto Wolff a Szingapúri Nagydíjat követően panaszkodott Esteban Gutiérrezre, ugyanis szerinte a mexikói versenyző nem foglalkozott a futam végén az őt leköröző Rosberggel és Ricciardóval, és ezzel akadályozta a győzelemért folyó csatát.

„Gutiérrez mindenkivel ezt csinálja – panaszkodott Wolff. – Egyszerűen nem hagyja, hogy megelőzzék őt. Úgy gondolom, hogy ha nagy csata folyik a győzelemért, és a versenyzőknek minden egyes tized számít, de van egy srác, aki arrafele cirkál, és gátolja a kettejük csatáját, az nem jó. Ráadásul ez mindig ugyanaz a srác."

A Mercedes csapatfőnöke ezzel visszautalt a Hungaroringen történtekre, amikor Lewis Hamilton panaszkodott erőteljesen arra, hogy mexikói nem reagált azonnal a kék zászlóra, és ezzel feltartotta az őt leköröző britet. Gutiérreznek természetesen nem estek jól Toto Wolff szavai, de elmondása szerint leginkább azt nem érezte jogosnak, hogy az esettel a médián keresztül viccelődött az osztrák csapatfőnök.

„Rajtam viccelődni a nyilvánosság előtt kicsit sem fair – reagált az esetre Gutiérrez. – Simán megtehette volna, hogy felkeres, és személyesen beszél velem, nem pedig a hátam mögött vagy a médián keresztül. Tudja, hogy nyitott és őszinte ember vagyok, de most csalódott vagyok amiatt, amit a nyilvánosság előtt mondott rólam."

A mexikói emellett megérti, hogy Wolff csak aggódott Rosberg győzelme miatt, de ettől függetlenül nem gondolja, hogy bármi rosszat is tett.

„Tudom, hogy egy csapatfőnök sem lenne boldog, ha a versenyzője sok időt veszítene a kék zászló miatt – mondta Gutiérrez. – Ha bármi rosszat tettem volna, akkor megbüntettek volna érte, ilyen egyszerű. A Magyar Nagydíjon hibáztam, és kaptam is miatta büntetést, bár hozzá kell tennem, hogy csak azért, mert Lewis panaszkodott rám. Szingapúrban nem tettem semmi rosszat. A magam versenyét futottam, én is harcban voltam a pozíciókért, és ezek után sem teszek másképp. Az emberek viccelődhetnek rajtam, vagy azt mondhatnak rólam, amit akarnak, de végül a szabályok döntenek."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik