F1: Grosjean szerint régóta nem volt ilyen jó csapattársa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.11. 11:37
Elismerően nyilatkozott Romain Grosjean (Haas) a jelenlegi csapattársáról, Kevin Magnussenről, ugyanis a franciát meglepte a dán pilóta gyorsasága. Grosjean emellett a múlt hétvégi ausztriai versenyről is beszélt, amelyen csapata idei legjobb eredményét érte el.

Romain Grosjean 2009-ben debütált a Formula–1-ben, amikor az év közben menesztett Nelson Piquet Jr. autóját kapta meg Fernando Alonso csapattársaként. Hét versenyen állt rajthoz, de pontot egyiken sem szerzett. A következő két évben nem jutott üléshez, 2012-ben viszont sikerült visszatérnie a Lotus színeiben, csapattársa Kimi Räikkönen lett. A francia versenyzett még Pastor Maldonado és Esteban Gutiérrez társaként, ám jelenlegi csapattársát, Kevin Magnussent tartja a legjobbnak.

„Kevin valójában szupergyors. Az emberek rosszul ítélték meg őt korábban, és igazából engem is meglepett. Ő a legjobb csapattársam a második F1-es karrierem során” – vélekedett Grosjean az Alonso utáni időszakáról.

A Haas-pilóta beszélt a múlt heti Osztrák Nagydíjról is, amelyen a hatodik helyen intették le. Ez egyelőre az amerikai istálló legelőkelőbb helyezése az idei szezonban, és Grosjean nagyon elégedett azzal, hogy a három topcsapat, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull versenyzői után ő volt a leggyorsabb a spielbergi futamon.

„Mi voltunk az élmezőny után a legjobbak, szóval olyan, mintha megnyertük volna a hétvége második versenyét. Nagyon jó volt vezetni, és erős futamom volt, főleg az első felében, mikor a negyedik helyen autózhattam. Élvezetes néhány kör volt, kicsit olyan, mint még 2013-ban. Harcolhattam az előttem lévőkkel, és több pozíciót javítottam” – utalt a francia F1-es pályafutása legjobb évére, mikor a bajnoki összetett hetedik helyén végzett.

„Nyilván nem volt sok esélyem arra, hogy Kimit és Lewist magam mögött tartsam, de izgalmas csatát vívtam Pérezzel, aki szintén nagyon gyors volt. Keményen kellett nyomnom, de jól működött az autóm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik