F1: Grosjean állása bizonytalan, Kobajasi képbe került

Vágólapra másolva!
2012.12.01. 11:24
Romain Grosjean továbbra sem kapott új szerződést a Formula–1-es Lotus-istállótól 2013-ra, s egyre több helyen hallani, hogy a francia helyére a Saubertől kitett Kobajasi Kamuit szerződtetheti az enstone-i csapat. Erre utal a genfi születésű Grosjean nyilatkozata is a svájci Le Matinnek.

„A Formula–1-ben nem ismerik az irgalom szót, ami rendben is van, hiszen ez a legmagasabb szint – mondta Grosjean. – A bankszakmában és az óragyártásban is ez a helyzet, aki hibázik, annak nincs bocsánat. Az F1-es állásokat nem ajándékba osztogatják. Többet tanultam 2012-ben, mint amire számítottam, az F1 sokkal nehezebb, mint gondoltam. Az idény elején tudtam, hogy egy hegyet kell megmásznom, de közben jöttem rá, hogy ez a hegy hatalmasabb, mint gondoltam."

Kobajasi számára a szurkolói gyűjtést rendeztek, hogy ha csak fizetős állás marad szabadon, akkor se kelljen lemondania a versenyzésről. A pilóta elmondta, a gyűjtés szervezői tudják, kitől érkezett a pénz, és ha mégsem jön össze a szerződés, mindenkinek visszautalják az összeget.

A Lotus kapcsán Heikki Kovalainen neve is felvetődött, hiszen a finn caterhames szerződéshosszabbítása még nem fix. Ám ez nem csak rajta múlik, karrierjének folytatása erősen kétséges.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik