F1: Frusztrálónak tartom, mikor ezzel vádolnak minket – Brawn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 18:20
null
Brawn nem érti a kritikákat és a vádakat (Fotó: AFP)
Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke nemrégiben azzal vádolta meg Ross Brawnt és a Liberty Mediát, hogy alapjaiban teszik tönkre a Formula–1-et. A sorozat ügyvezető igazgatója nem hagyta szó nélkül Marchionne kritikáját, és azt is elárulta, milyen változtatások bevezetését tervezik a továbbiakban. 

Eddig a Liberty Media változtatásai közül sok nem nyerte el a csapatok és a nézők tetszését, de ez nem veszi el a Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló szervezet kedvét a további módosítások bevezetését illetően. Ross Brawn, a sorozat ügyvezető igazgatója mellesleg kezdi megelégelni a Ferrari-elnök vádjaihoz hasonló kritikákat.

„Megvan az elképzelésünk arról, hol látjuk a Formula–1-et a jövőben, és nagyon frusztrálónak tartom, mikor azzal vádolnak minket, hogy a sportág alapjait romboljuk le – vallotta be a korábbi csapatfőnök. – Az F1 az elképesztő versenyzés hosszú történelmét öleli fel, ez a sorozat az autósport csúcsa, szóval miért akarnánk mindezt tönkretenni?"

Bár korábban voltak törekvések a fizetési sapka bevezetésére, mind kudarcba fulladt, ami mögött a tehetősebb alakulatok álltak. Brawn ennek ellenére leszögezte: a költségek korlátozásának bevezetése ismét terítéken van, és mindent megtesznek, hogy meggyőzzék az istállókat az egyéb változtatások indokoltságáról is.

„Segítenünk kell a csapatoknak, hogy rájöjjenek, a sportág jövője érdekében újra kell gondolnunk a kereskedelmi bevételek elosztását, valamint azt, hogy a technikai újítások terén mekkora hatáskört kaphatnak – szögezte le a szakember. – Mindezt az izgalmasabb versengés miatt tesszük."

„Mindig vannak egyéni érdekek, és ez nem csak egy egyszerű probléma, a politikai vonatkozását is meg kell néznünk, ahogy azt is, merre tartunk. Másképp mondva: milyen szerepet töltenek be a csapatok, milyen szerepet töltünk be mi, és mit tehet az FIA? Az irányítás kérdése mindig érzékeny téma, ahogy a kereskedelmi bevételek elosztása vagy a költségek maximalizálása is, utóbbit illetően mellesleg nagyon lelkesek vagyunk" – mondta Brawn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik