F1: „Fokozódik a nyomás, Rosberg meccslabdát szalasztott el”

Vágólapra másolva!
2016.10.31. 19:41
null
Nico Rosberg közel a világbajnoki cím elhódításához, ám Lewis Hamilton még szorongatja (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó főként a címvédő Lewis Hamilton győzelmét és felzárkózását taglalta az éllovas Nico Rosberg mögé a vasárnapi Forma–1-es Mexikói Nagydíj másnapján.

 

NAGY-BRITANNIA
The Telegraph: Ha Hamilton minden nagydíjon így versenyzett volna, akkor most nem lenne vetélkedés a címért. A hétvégén gyakorlatilag láthatatlanná tette Rosberget.
The Daily Mail: Másfél órán át ez a futam alig volt izgalmasabb a szmoggal borított város tetszőleges körforgalmának közlekedésénél. A világbajnok különösebb megerőltetés nélkül aratott rajt-cél-győzelmet.
The Times: Ha Rosberg megnyeri a következő, brazíliai versenyt, akkor vége. A német pilóta nem tűnt nyerőnek Mexikóban, de ettől függetlenül bebiztosíthatja vb-címét Sao Paulóban.

NÉMETORSZÁG
Bild: Rosberg, a „Mexikirály”! Lewis Hamilton nyert vasárnap, ám továbbra is Nico a fő esélyes a vb-címre. Nem izgulta el, hidegvérű maradt. Vettel megdorgálta Verstappent.
Stuttgarter Zeitung:
Még nincs meg Rosbergnek. Hamilton ellopta a német elől a show-t Mexikóban, ám Nico a második helyre behozta az autót. Még legalább két hetet kell várni, hogy világbajnokot avassunk.

SZAVAZÁS

Van-e esélye Lewis Hamiltonnak utolérni Nico Rosberget?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

SPANYOLORSZÁG

Mundo Deportivo: Hamilton nem adja fel. Lewis továbbra is hisz abban, hogy negyedszer is világbajnok lehet, utolérve a legendás Alain Prostot. Egyelőre meg kellett elégednie 51. futamgyőzelmével, ezzel már egy szintre került a francia +professzorral+.
El País: Hamilton fokozza a nyomást. Mexikóban mindent megtett, hogy a lehetetlent lehetségessé tegye, és a folytatásban is meg akarja cáfolni azokat a statisztikákat, melyek szerint Rosbergnek már zsebben van a cím.
El Mundo: Hamilton újabb sikerével olyan nehézzé akarja tenni Rosbergnek a vb-címhez vezető utat, amennyire csak lehet. A német az utolsó futamig izzadhat.
La Vanguardia: Rosbergnek már csak egy győzelemre van szüksége a világbajnoki címhez. Győzelme ellenére Hamilton esélyei egyre csökkennek, negyedik vb-diadala kifolyik az ujjai között.
As: Hamilton győzött, de Rosberg nyugodt maradt.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport: Hamilton érdeme, hogy nincs még vége az F1-es szezonnak. Biztosak lehetünk benne, hogy Interlagosban és Adu-Dzabiban is megszorongatja csapattársát. A németnek azonban minden a kezében van: egy brazíliai diadallal bebiztosíthatja a világbajnoki elsőséget.
La Repubblica: Hamilton nem adja fel, de 19 pontos hátrányban, két hátralévő futamnál vélhetően nem fogja már megelőzni Rosberget. Pedig õ mindent megtesz, hogy ne engedje át a diadalt márkatársának.
La Stampa:
A hét nap alatt aratott amerikai és mexikói futamgyőzelem nem elég ahhoz, hogy Hamilton igazán reménykedhessen a világbajnoki címben. Ennek oka Rosberg, aki mostani második helyével megengedte magának azt a luxust, hogy elveszítsen hét pontot az előnyéből. Ez azonban nem fogja megakadályozni a vb-cím elérésében.

FRANCIAORSZÁG
L'Équipe: Ahogy a múlt héten az Egyesült Államokban, Hamilton ismét megszolgálta a pénzét. A sorsa már nem csak a saját kezében van, de még mindig van esélye az újabb vb-címre.
RTL: Hamilton nem enged. A brit tökéletesen versenyzett Mexikóvárosban.

AUSZTRIA
Kurier: Rosberg hozta a kötelezőt.
Kronen Zeitung: Márkatársa, Rosberg már világbajnok lehetett volna, de Hamilton visszavágott.

SVÁJC
Blick: Az 51. futamgyőzelemmel Hamilton megmentette vb-esélyeit, és utolérte Alain Prostot.
Tages-Anzeiger: Max Verstappen szereti bosszantani a nagyokat, a holland Mexikóban is gondoskodott a rossz hangulatról.
Neue Zürcher Zeitung: Rosberg elszalasztotta az első meccslabdát, Hamilton újabb futamot nyert.
Basler Zeitung: Döntés elnapolva.

A VB ÁLLÁSA
GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS PONT
1. Nico Rosberg 9 14 18 349
2. Lewis Hamilton 8 15 17 330
3. Daniel Ricciardo 1 8 18 242
4. Sebastian Vettel 6 15 187
5. Kimi Räikkönen 4 16 178
6. Max Verstappen 1 6 15 177
7. Sergio Pérez 2 14 85
8. Valtteri Bottas 1 15 85
9. Nico Hülkenberg 12 60
10. Fernando Alonso 7 52
11. Felipe Massa 12 51
12. Carlos Sainz Jr. 9 38
13. Romain Grosjean 5 29
14. Danyiil Kvjat 1 5 25
15. Jenson Button 7 21
16. Kevin Magnussen 2 7
17. Jolyon Palmer 1 1
17. Pascal Wehrlein 1 1
17. Stoffel Vandoorne 1 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik