F1: Ez elfogadhatatlan – Claire Williams kiakadt Russell esete miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.26. 13:12
Attól tart Claire Williams, hogy George Russellnek ki kell hagynia az Azeri Nagydíj második szabadedzését, miután a nyitó tréningen autója jelentősen megsérült egy rosszul rögzített csatornafedél miatt. A Williams helyettes csapatfőnöke szerint egy Formula–1-es pálya nem engedhet meg magának ilyen hibákat.

A félbeszakítással együtt mindössze fél óráig tartott az Azeri Nagydíj első szabadedzése,az idő előtti lefújás egy rosszul rögzített csatornafedél miatt történt. A nem éppen stabil elem ráadásul jelentős károkat okozott George Russell Williamsének a padlólemezében, a grove-iak helyettes csapatfőnöke, Claire Williams a balesetet követően elfogadhatatlannak nevezte az azeriek hibáját.az Azeri Nagydíj első szabadedzése,az idő előtti lefújás egy rosszul rögzített csatornafedél miatt történt. A nem éppen stabil elem ráadásul jelentős károkat okozott George Russell Williamsének a padlólemezében, a grove-iak helyettes csapatfőnöke, Claire Williams a balesetet követően elfogadhatatlannak nevezte az azeriek hibáját.

„Még nem beszéltem George-dzsal, de abból, amit láttam, úgy tűnik, hogy jól van – mondta Williams.Az autó viszont jelentősen megsérült. A televíziós felvételeken is látszódott, hogy az alja szinte teljesen leszakadt. Ez nem segít rajtunk jelenleg.”

„A pálya üzemeltetőinek meg kell győződniük arról, hogy a csatornafedeleket megfelelően rögzítették, mert ez egyszerűen elfogadhatatlan. Az autó sérülései miatt elveszíthetjük a délutáni gyakorlást. Van egy másik kasznink, és lehet, hogy azt fel is kell használnunk, de az F1-es pályáknak nem ilyennek kellene lenniük” – szögezte le Williams.

A csapatvezető véleményéhez hasonló bejegyzést tett közzé néhány versenyző is a Twitteren.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik