F1: Esztelenség lenne Ricciardót hátráltatni – Abiteboul

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.06.26. 17:45
null
Nem lesz csapatsorrend a Renault-nál (Fotó: AFP)
A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul szerint nem lenne értelme Esteban Ocont favorizálni az F1-es idény során, hiszen a végén távozó Daniel Ricciardo az információk ellenére sem tudna érdemben segíteni jövő évi csapatának. 

 

Mint ismert, Daniel Ricciardo az év végén távozik a Renault-tól, s jövőre már Lando Norris társa lesz a McLarennél. Bár a francia alakulat érezhetően nem fogadta jól az ausztrál döntését, a csapatfőnök, Cyril Abiteboul szerint esztelenség azt gondolni, hogy hátráltatják majd a pilótát.

Nem fogjuk egyik versenyzőt sem előnyben részesíteni. Nem ilyen a csapatunk hozzáállása, és nem is szükséges sorrendet felállítani, hiszen nem tűnik úgy, hogy a bajnoki címért küzdenénk. Esztelenség lenne" – jelentette ki, s arra is magyarázatot adott, miért lenne értelmetlen háttérbe szorítani Ricciardót.

„Danielt teljes mértékben bevonjuk az autó fejlesztési folyamatába, mivel jövőre több alkatrész fejlesztését is befagyasztották, ráadásul a McLarennek a motorcsere miatt a karosszéria módosítására kell felhasználnia a zsetonjait, így teljesítménynövelés céljából már nem nagyon tudna javítani a kocsin. Ezek a tényezők lehetővé teszik, hogy teljesen normálisan dolgozzunk együtt Daniellel még ebben a helyzetben is" – mondta a francia, s úgy tűnik, a gárda már az idénynyitó Osztrák Nagydíjra is komoly aerodinamikai csomaggal érkezik.

Kemény munka folyt a háttérben, még mielőtt bezárták volna a gyárakat – kezdte az egy év kihagyás után visszatérő Esteban Ocon.Ennek eredményeképp az autónk teljesen más lesz, mint amivel Ausztráliában gurultunk volna pályára, ami egészen őrület, hiszen egyes fejlesztéseket sosem próbálunk ki élesben. Ugyanakkor nagyon izgalmas is, és pénteken brutális adatgyűjtés vár ránk, hogy lássuk, jó irányba haladunk-e, illetve sikerült-e előrelépnünk" – tette hozzá, s arra is kitért, milyen érzés, hogy ennyi szünet után végre visszatérhet.

„Már másfél év is eltelt azóta, egészen hihetetlen! Úgy tűnik, minden a visszatérésem ellen játszik. Túl sok idő telt már el, s tavaly egészen pokoli volt a várakozás. Idén azonban teljesen más a helyzet, hiszen tudom, hogy egy fantasztikus csapattal folytathatom, és nagyszerű kihívások előtt állok egy versenyképes autóban, így már alig várom, hogy elkezdődjön" – mondta, s a spielbergi rajttal kapcsolatban csapattársa, Ricciardo is megosztotta a gondolatait, illetve azt is elárulta, szerinte hány viadal kellene ahhoz, hogy teljes értékű bajnokságot tartsanak.

Most azt mondanám, hogy rendben van, azonban ha négy-öt futamunk lenne, akkor talán nem. Viszont legalább tíz verseny már elegendő lenne ahhoz, hogy kiderüljön, ki a világbajnok. Nyilván teljesen más lesz a hangulat nézők nélkül, azonban ez mit sem változtat a versenyzésen. Ugyanazok az autók, ugyanazok a pilóták, számomra a versengés nem változik emiatt" – emelte ki az ausztrál.

A 2020-as idény július 5-én indul Spielbergben, ahol két egymást követő hétvégén is nagydíjat rendeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik