F1: Egyszerűbbé kell tenni a sportágat – Ross Brawn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.24. 16:20
A Formula–1 ügyvezető igazgatójának kinevezett Ross Brawn szerint a sportágnak egyszerűbb szabályrendszerre van szüksége, valamint arra, hogy a főszereplői megértsék, hosszú távon kell gondolkozni.

„Az én feladatom a szakmaiirányítás. Azt szeretném elérni, hogy a csapatokkal és az FIA-val közös képet alkossunk arról, milyennek szeretnénk látni az F1-et öt év múlva” – mondta Brawn a BBC rádióadásában.

„Elég sokáig dolgoztam az F1-ben ahhoz, hogy tudjam, az F1 vezetősége mindig csak reagál valamire. Ha probléma adódik, megoldja, de nem tekint előre három-öt évvel. Szerintem tudom, mit akarnak a nézők: szórakozást, szoros versengést, megérteni, mi történik. Ezzel nehéz vitatkozni, meg kell találni a módját, hogy megteremtsük” – mondta Brawn.

„A kulcsszó az egyszerűség. Az utóbbi években többször leültem a tévé elé, és azon kaptam magam, hogy én sem értem, mi történik bizonyos versenyeken. Csodálatos ez a sportág, nagyon összetett, az elmúlt években a Mercedes csodálatos munkát végzett. A szurkolók azt akarják látni, hogy többen pályáznak eséllyel a győzelmekre” – fogalmazott Brawn, hozzátéve, hogy az F1 éléről eltávolított Bernie Ecclestone-nak továbbra is fontos szerepe lesz az F1-ben, hiszen jó tanácsokért hozzá fordulhatnak.

„Nem lehet lemásolni azt, amit Bernie tett. Évtizedeken át irányította az F1-et, méghozzá nagyszerűen, miatta lett ekkora a sportág. Ám már nyolcvanhat éves, és eljön az idő, amikor az embernek tovább kell lépnie” – zárta Brawn.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik