F1: Ecclestone a héten bejelenti visszavonulását – sajtóhír

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.23. 11:37
Brit médiaértesülések szerint ezen a héten bejelenti visszavonulását a Formula–1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone. A Times, a BBC és a Sky Sport is úgy tudja, lépése összefüggésben van azzal, hogy hamarosan tulajdonosváltás lesz a sorozatban.

A múlt héten a cég részvényesei és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is jóváhagyta, hogy az amerikai Liberty Media legyen az F1 többségi tulajdonosa.

Az amerikai sport-, média- és szórakoztatóipari vállalkozás – amely a jövőben a Formula One Group nevet viselni majd – mintegy 8.5 milliárd dollárért vásárolja fel a világbajnokságot működtető CVC Capital Partnerstől a szükséges részvényeket. Jelenleg 19.1 százalékos a részesedése, de ez március végére, az új szezon kezdetére 35.3 százalékosra nő, aminek köszönhetően átveheti az irányítást. A megállapodást az európai trösztellenes hatóságnak még jóvá kell hagynia.

Eddig úgy hírlett, hogy a 86 éves Ecclestone a jövőben vezérigazgató lesz, de úgy tűnik, máshogy döntött. A brit üzletember meghatározó alakja a Formula–1 elmúlt negyven évének, nagy részben neki köszönhető, hogy a sorozat milliárdos üzletté nőtte ki magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik