F1: dőlnek a dominók – Pérez marad a Force Indiánál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.03. 17:40
Az elmúlt hónapok átigazolási híreinek egyik főszereplője Sergio Pérez volt, a Force India versenyzőjéről a szombaton tett nyilatkozata alapján szinte biztosnak mondható, hogy mégsem távozik jelenlegi csapatától.

Vijay Mallya, a Force India tulajdonosa a Brit Nagydíj hétvégéjén még azt mondta, biztos benne, hogy a jelenlegi pilótapárossal vágnának neki a 2017-es szezonnak is, de Pérez utána felvetette, nem biztos, hogy marad. Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezető igazgatója azonban Monzában azt nyilatkozta, hogy Pérez minden bizonnyal marad a csapatnál, a mexikói versenyző pedig nem sokkal később ezt meg is erősítette.

„Már egy ideje mondogatom, hogy mennyire boldognak érzem magam ott, ahol jelenleg vagyok – mondta Pérez. – Már meghoztam a döntést, és amit Otmar mond, az teljesen igaz."

A csapat részéről (Mallya nyilatkozatát leszámítva) még nem történt meg a hivatalos bejelentés, de jelenleg szinte biztosnak mondható, hogy a mexikói jövőre is az indiai csapatot erősíti majd.

Sergio Pérez mellesleg a nyolcadik helyet szerezte meg a monzai időmérő edzésen, bár azt sajnálja, hogy nem tudták felvenni legnagyobb ellenfelük, a Williams tempóját szombaton.

„Egész hétvégén nem voltunk elég gyorsak. Bizonyos okokból a Williams jelenleg gyorsabbnak tűnik, sőt, ma még a Haas is az volt. Nem ott vagyunk, ahol szerettünk volna, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy kiautóztuk a maximumot, ami nagyon fontos. Remélem, hogy holnap lesz egy jó versenyünk egy erős stratégiával, és meg fogjuk próbálni elkapni a Williamseket" – ígérte meg a mexikói pilóta.

A 2017-ES RAJTLISTA ALAKULÁSA
Mercedes
Lewis HAMILTON (brit) Nico ROSBERG (német)
Red Bull-TAG Heuer
Daniel RICCIARDO (ausztrál) Max VERSTAPPEN (holland)
FerrariSebastian VETTEL (német) Kimi RÄIKKÖNEN (finn)
Williams-Mercedes
Valtteri Bottas (finn) ? Nasr, Stroll
Force India-Mercedes
Nico HÜLKENBERG (német) Sergio PÉREZ (mexikói)
McLaren-Honda
Fernando ALONSO (spanyol) Stoffel VANDOORNE (belga)
Toro Rosso-Renault
Carlos SAINZ Jr. (spanyol) ? Kvjat, Gasly
Renault
Esteban Ocon (francia)
? Palmer, Magnussen
Haas-FerrariRomain Grosjean (francia) ? Gutiérrez
Sauber-Ferrari
Marcus Ericsson (svéd) ? Nasr
Manor-Mercedes
? Wehrlein ?
A vastag betűsöket hivatalosan bejelentették.
Akinél nemzetiség is szerepel, biztosra veheti a helyét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik