F1: Dennis Hamiltont okolja a McLaren 2007-es kudarcáért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.11. 15:32
null
Fernando Alonso és Ron Dennis csütörtökön Wokingban – vajon mennyire erőltetett a mosoly? (Fotó: McLaren)
Ron Dennis csapatigazgató a McLaren-Honda 2015-ös felállásának bejelentése után elmondta, a 2007-es szezonban történtek ellenére is örömmel fogadta Alonsót, és kettejük kapcsolatát „befejezetlen ügynek" nevezte. Az elöljáró szerint a hét éve történtekért úgyis elsősorban Lewis Hamilton a felelős.

„Egy dolog nem változott 2007 óta, mégpedig hogy Fernando nyerni akar, és ez a mi célunk is – nyilatkozta Dennis. – Nagyon tisztelem benne, hogy nem félt elhagyni a Formula–1 egyik legsikeresebb csapatát, és visszatért hozzánk. Be fogja bizonyítani, hogy egy igazi győztes, és újra be fog tudni illeszkedni a csapatba."

A 2007-ben egy idényt a McLarennél töltő, a szezon közben kibontakozó kémbotrány után haraggal távozó Alonsóról Dennis azt is elmondta, hogy nem hibáztatja a történtekért, amelyekért inkább az akkor újonc Hamiltont tartja felelősnek, mert „éretlen viselkedésével sokat tett azért, hogy elmérgesedjen a légkör a csapaton belül".

SZAVAZÁS

Melyik 2015-ös pilótapárost tartja a legerősebbnek az F1-ben?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Alonso is inkább fátylat borított a múltra, s elmondta, sokszor találkozott és beszélt Dennisszel az elmúlt hónapokban, és rá kellett jönnie, mindkettőjük versenyszelleme elég nagy ahhoz, hogy nehezen tudjanak végül megegyezni.

„Azóta, hogy hét éve távoztam, úgy éreztem, valamit nem fejeztem be. Magammal hoztam a Renault-tól az egyes rajtszámot, és most olyan, mintha visszavinném – nyilatkozta a spanyol, akinek már vannak szép emlékei egy McLaren-Hondáról. – Életem első gokartja egy McLaren-Honda replika volt hároméves koromban. A japán márka visszatérésének bejelentése óta nagyon vonzónak tűnik ez az együttműködés, és úgy gondolom, ezzel a csapattal megszerezhetem a harmadik világbajnoki címemet."

Alonso nagyon várja már a közös munkát, de tudja, a siker nem jön azonnal, türelmesnek kell lennie.

„Reálisan kell látnunk a helyzetet, és bíznunk kell magunkban. Ez az év nem volt kifejezetten erős a McLaren számára, és a Honda is teljesen úgy rendszerrel tér vissza jövőre. Nehéz megmondani, hogy mikor leszünk versenyképesek, ám sok az arra utaló jel, hogy jó irányba haladunk."

Természetesen a csapat másik versenyzője, Jenson Button is elmondta a véleményét az új felállásról.

„Igazán különleges most itt ülni a McLaren-Honda versenyzőjeként, főleg Fernando mellett. Nem az a fajta vagyok, aki elhárítaná a kihívásokat, így nagyon izgalmas lesz egymás ellen harcolni" – mondta 2009 világbajnoka.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik