F1: Briatore segíthet a sportág népszerűbbé tételében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.26. 19:04
Miközben az F1 közönségét szombaton a Magyar Nagydíj időmérő edzése tartotta lázban, megérkezett a Hungaroringre Bernie Ecclestone, aki összehívta a csapatfőnököket azzal a céllal, hogy tárgyaljanak az F1-show javításán. Napirendre került az is, hogy Flavio Briatorét kérik meg, segítsen vonzóbbá tenni a sportágat a közönség számára.

Ecclestone a Német Nagydíj vasárnapi 52 ezres, azaz roppant alacsony nézőszáma miatt hívott össze rendkívüli csapatfőnöki ülést. Elmondta, valamit tenni kell annak érdekében, hogy javuljon a show, és visszacsábítsák a nézőket. Az egyik ötlet a túraautó-vb-ben már működő, a legjobb csapatoknak járó plusz súly bevezetése volt.

A tanácskozáson Ecclestone állítólag előterjesztette, hogy létre kell hozni egy tanácsot, amelynek feladata az emberközelibb, élvezhetőbb F1 megteremtése lenne. A tanácsban a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a Force India képviselője mellett ülne Ecclestone és (az egyik csapatfőnök által javasolt) Flavio Briatore, a Benetton és a Renault korábbi csapatfőnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik