F1: Brawn szerint Leclerc a csúcs, Verstappenből pedig világbajnok lehet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.19. 17:04
null
Brawn szerint Leclerc és Verstappen előtt nagy jövő állhat (Fotó: AFP)
Sokat vár a fiatal versenyzőktől, különösen Charles Leclerc-től és Max Verstappentől Ross Brawn, a Formula–1 ügyvezető igazgatója.

 

Csapatvezetői pályafutása és némi pihenő után, a Liberty Media hatalomra jutását követően lett a Formula–1 ügyvezető igazgatója Ross Brawn, vagyis a mai napig nagy rálátása van a királykategóriára. A 2019-es idény előtti holtszezonban a versenyzőkről és a bajnokesélyesekről kérdezték a szakembert, aki sokat vár a Saubertől a Ferrarihoz kerülő Charles Leclerc-től.

„Leclerc eddig nagyon meggyőző, de a Ferrarinál versenyezni hatalmas nyomással jár – mondta Brawn. – Eddig nem volt erős viszonyítása alapja, ez majd 2019-ben jön el. Ott lesz a nyomás, hogy egy többszörös világbajnok ellen versenyezzen, szóval egy nagy erőpróbát jelentő év előtt áll. De abból, amit eddig láttam tőle, arra számítok, hogy tiszteletre méltó munkát fog végezni. Elveszítettük Fernando Alonsót, viszont ott lesz Leclerc a Ferrarinál és Gasly a Red Bullnál, valamint feljebb lép George Russell, Lando Norris és Alexander Albon. Sok érdekes dolog történik.”

Arra a kérdésre pedig, hogy melyiküktől várja a legmeggyőzőbb teljesítményt 2019-ben, Brawn egyértelműen válaszolt.

„Úgy vélem, hogy Leclerc a generációja csúcsán van.”

Brawn egy másik fiatal versenyzőről, Max Verstappenről is elmondta a véleményét, akiről úgy véli: egy versenyképes autóval harcban lehet a világbajnoki címért.

„Könnyű elfelejteni, hogy mennyire fiatal. Ha visszagondolunk magunkra az ő korában, valamint arra, hogy minek voltunk kitéve és mekkora volt a nyomás, amit ő tesz, nagyon különleges – véli a korábbi csapatfőnök. – A megfelelő autóban és a megfelelő csapattal mindenképp világbajnokalkat. Max lesz a referencia a csapatában 2019-ben. Ez mindig segít, hogy meglegyen a folytonosság. Ha nem annyira jó az autód, bizonyos dolgokat előtérbe kell helyezned, ismerned kell a versenyződet, és azt, hogy amit mond, segít. Azt hiszem, hogy ez nagyszerű az istálló számára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik