F1: Bottas nem pótolhat néhány nap alatt – Rosberg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 18:35
Bár Nico Rosberg szerint a Mercedes jól döntött, amikor visszavonulása után Valtteri Bottast szerződtette a helyére, 2016 világbajnoka szerint bizonyos dolgokhoz időre lesz szüksége finn utódjának.

A múlt hétvégi Monacói Nagydíjon először jelent meg Formula–1-es versenyen visszavonulása óta a tavalyi világbajnok, Nico Rosberg. A német exversenyző gyerekkora óta a hercegségben él, így nem kellett messzire utaznia az F1-es futam miatt, aminek végén ráadásul ő készíthette az interjúkat az első három helyezettel. Természetesen interjúalanyként is sok dolga akadt a hétvégén, többek között beszélt a Mercedesnél eltöltött éveiről és arról, mennyire tartja méltó utódjának Valtteri Bottast.

„Az első pillanattól kezdve a csapattal voltam – emlékezett vissza 2016 világbajnoka. – Mindenki munkáját ismertem, és pontosan tudtam, hogyan kell beállítani az autót. Ez nem egy olyan dolog, amit néhány nap alatt pótolni lehet. Ennek ellenére a Mercedes megtalálta a méltó utódomat, de időbe telik majd Valtteri számára, míg meglesz a kellő tapasztalata, és nagyobb hatással lehet a beállításokra és a fejlesztésekre.”

Nico Rosberg a 2010-es szezonra igazolt a címvédő Brawn GP-hez, az istállót azonban rövidesen felvásárolta a Mercedes, amely 1955 után tért vissza a Formula–1-be. A német fontos szereplője volt a Mercedes útjának a domináns évekig, de továbbra sem bánja, hogy az istállónál töltött hét szezon után a visszavonulás mellett döntött, hiszen a televízión keresztül is nagyon izgalmasnak találja az idei csatákat.

„Szórakoztató nézni az akciókat és azt, hogy mennyire élvezetes idén az F1. Utoljára tizenkét éve néztem tv-ben F1-es versenyt, de így is nagyon izgalmas. Sok minden történik a versenyeken, és nem tudhatod, hogy végül ki fog nyerni, ami jó a rajongók számára” – vélekedett a német.

Annak ellenére, hogy Rosberg mára „nyugdíjas versenyzőként” él, mozgalmasan telnek a napjai. Ő a Mercedes egyik nagykövete, nemrégiben bejelentette, hogy feleségével második gyermeküket várják, valamint a jövőben nagy eséllyel részt vesz a Monacói GP szervezésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik