HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.03.20 16:45 Frissítve: 2017.03.20 17:06

F1: „Bottas karrierje súlyos törést szenved Hamilton mellett”

Jól döntött a Mercedes Bottas szerződtetésével? Többek között ezt a kérdést is feltettük vendég szakértőinknek a Nemzeti Sport Magazin F1-es különszámában, amelyben a szokásoktól eltérően immár nemcsak magyar, hanem külföldi szakértők is válaszoltak kérdéseinkre. Ízelítőül íme néhány reakció a Mercedes Nico Rosberg pótlásáról megszületett döntéséről.

HIRDETÉS
Valtteri Bottas megkapta élete lehetőségét – csak nehogy úgy járjon, mint honfitársa, Heikki Kovalainen 2008-ban! (Fotó: AFP)

Szujó Zoltán, az M4 Sport kommentátora: – Jól. Ha a Mercedesnek mint üzleti vállalkozásnak az érdekeit tartjuk szem előtt, akkor ez volt a legészszerűbb döntés. Tapasztalt, higgadt, kiegyensúlyozott, a tavalyi szezonban Massát átlag három tizedmásodperccel verő versenyző, akit Toto Wolff nagyon jól ismer. Csak hát mit mond a rajongó: „Pokolba az észszerűséggel!" Alonsót szívesen megnéztem volna újra vb-címre esélyes autóban, ráadásul ismét Hamilton csapattársaként. Finom kis visszavágó kerekedhetett volna ki a dologból, az emlékezetes 2007-es szezon után!

Mészáros Sándor, a Formula Magazin főszerkesztő-helyettese: – Igen, mert Bottas (főképp Toto Wolff szempontjából) gazdaságos választás, kevésbé volt komplikált a leigazolása és az eddig látottak alapján meglehet benne a potenciál ahhoz, hogy megállja a helyét az abszolút frontvonalban. Köztudott róla, hogy jó csapatjátékos is, így a menedzsmentnek – ha esetleg úgy alakul – vélhetően kevesebb gondja lesz vele, mint Rosberggel volt. Az egyéves szerződés persze jól mutatja, hogy a vezérkar arra is fel van készülve, hogy a karrierje esetleg alakulhat úgy is, mint annak idején egy másik, eleinte sokra tartott finné, Heikki Kovalainené. Pláne Lewis Hamilton mellett...

Wéber Gábor, az M4 Sport szakkommentárora: – Ez volt az ideális döntés ebben a helyzetben. Wehrlein túl tapasztalatlan lett volna, a nagyágyúk meg nem voltak szabadok, Bottast viszont kellő tapasztalattal és sebességgel is rendelkezik, nyugis típus és nem utolsósorban a Williamset érdekelté tudták tenni az elengedésében. Azért a szándékaikat jól mutatja, hogy csak egyéves szerződést kínáltak Valtterinek.

Fred Ferret, a francia L’Équipe újságírója: – Nem Bottas a legjobb választás, inkább azt mondanám, a körülményekhez képest ő a legkevésbé rossz. A legjobb Alonso lett volna, de élő szerződése miatt nem lehetett megszerezni. A szóba került jelöltek közül Wehrleint nem tartom elég tehetségesnek, Hülkenberg jobb választás lett volna, de őt is szerződés köti a Renault-hoz.

Michael Schmidt, a német Auto Motor und Sport újságírója: – Az adott körülmények között ő volt a legjobb választás. Bottas megbízhatósága kiemelkedő, hiszen a versenyek 91 százalékán célba ér, de nem gondolom, hogy világbajnok típus. Versenyeket képes nyerni, de vb-címet nem. Én a csapat helyében Buttont próbáltam volna megszerezni. Tapasztalt, ismeri Hamiltont, a Mercedesnél új motivációt kapna, és még pénzt is spóroltak volna vele.

Luc Domenjoz, a svájci Le Matin újságírója: – Összességében biztosan nem ez volt a legjobb döntés – csupán a fennálló rossz lehetőségek közül. Nem akadt jobb opció, szóval miért ne próbálták volna meg Bottast? Szerintem túlértékelt versenyző, és Hamilton kapásból feltörli vele a padlót. A világ most megláthatja, hogy valójában nem annyira jó, mint amit finn útlevele alapján hihettünk róla. A karrierje súlyos törést szenved majd Hamilton mellett.

• Mit szól Nico Rosberg visszavonulásához?
• Ross Brawn a megfelelő ember a jövő szabályrendszerének összeállítására? Ha nem ő, ki?
• Az új autók, szélesebb gumik megváltoztatják-e az erőviszonyokat?
• Válasszon három futamot az idei versenynaptárból, amelyeket lecserélne. Melyik három helyszínre vinné helyettük az F1-et?

Ezekre is válaszol hat-hat magyar és külföldi szakíró az új Nemzeti Sport Magazinban – keresse az újságárusoknál!

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.24 13:50:53

F1 nemzetisport.hu

Van min dolgoznia a Ferrarinak és a Mercedesnek; egy csatornafedél miatt lendült a piros zászló.

2018.05.24 09:05:22

F1 nemzetisport.hu

A vb-éllovas Hamilton a 3. • Problémák Alonsónál és Magnussennél • Verstappent vizsgálják.

2018.05.13 12:43:47

F1 nemzetisport.hu

Csupán tizennégy versenyző látta meg a kockás zászlót, miközben csak öten zártak körön belül.

2018.05.12 14:33:36

F1 nemzetisport.hu

Lewis Hamilton körrekorddal szerezte meg az első rajthelyet Barcelonában.

2018.05.11 13:34:58

F1 nemzetisport.hu

Gyorsultak a Red Bullok, míg Grosjean ismét hibázott és majdnem nagyobb bajba került.

HIRDETÉS
HIRDETÉS