F1: „Az idény legszebb versenye Budapesten volt” - sajtóvisszhang

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.07.28. 16:18
null
„Bátraké a szerencse: ez a mondás az őrületes magyar futamon is bebizonyosodott” (Fotó: Hegedüs Gábor)
Daniel Ricciardót és Fernando Alonsót hősként ünneplik, Sebastian Vettelért aggódnak, a Mercedesen belüli párharcban pedig további zűröket látnak a külföldi lapok a Magyar Nagydíj után.

 

AUSZTRÁLIA
Sydney Morning Herald:
A vb-menők között káoszt okozott a vizes budapesti pálya, Ricciardo ezt kihasználva megszerezte második futamgyőzelmét.
Herald Sun: Két hihetetlen manőver bizonyította, hogy Dan egy szupersztár. Ricciardo továbbra is az idei világbajnoki címről álmodik. Ez után a verseny után ki vitatkozna vele?

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Alonso mestermunkát végzett, és csak Ricciardo előtt kellett meghajolnia. Hol lenne a Ferrari nélküle? És mi lenne a Formula–1 nélküle? Tegnap minden eddiginél egyértelműbbé vált, hogy ő a legjobb pilóta. De a szezon legőrültebb GP-jének a hőse mégis Hamilton lett, az ő versenyzésére egyszerűen nincsenek szavak."
Tuttosport: Alonso varázsolt, a Ferrari ismét szárnyal. Ez volt a fordulópont: a Ferrari felszabadult, Alonso pedig fenomenális volt.
Corriere dello Sport: A Formula–1-show. Alonso és Hamilton, a két gigász. Nagyszerű show volt Budapesten esővel, szárazsággal és balesetekkel. Alonso az a Ferrarinak, ami a 90-es évek végén Michael Schumacher volt: maga a megtestesült biztonság.
La Stampa: A Ferrari ismét főszereplő volt, Alonso az utolsó leheletéig küzdött a diadalért. Ez a második hely szép reményekre ad okot. A Mercedes hasra esett, ráadásul ismét viszály dúl az istállóban: Hamilton ellenszegült a csapatutasításnak.
La Repubblica: Látványos előadás Budapesten, Alonso felébresztette a Ferrarit. Egy verseny tele meglepetésekkel.
Corriere della Sera: Az idény legszebb versenye Budapesten. Ricciardo nyert, de Alonso csodát tett.

SPANYOLORSZÁG
El País:
Félelmetes mosoly: Ricciardo az új ékkő a Red Bullnál. Az ausztrál nyerte meg a szezon legjobb futamát.
El Mundo: Séta a felhők felett: Alonso nevéhez fűződik a szezon legragyogóbb fejezete, a spanyol idei legjobb futamán van túl, és három hónapja először dobogós.
El Periodico: Bátraké a szerencse: ez a mondás az őrületes magyar futamon is bebizonyosodott. Ricciardo győzött, mert hitt a képességeiben.
Marca: A Formula–1 ismét a régi. Végre egy izgalmas és küzdelmes verseny.
As: A Magyar Nagydíjnak három győztese volt: Ricciardo nyert, Alonso végre megelőzte a természetfeletti Mercedeseket, Hamilton pedig látványos felzárkózás után csapattársát, Nico Rosberget is túlszárnyalta.

NAGY-BRITANNIA
Daily Mail:
Hamilton megmutatta, hogy nem csapatjátékos, de fantasztikus versenyzéssel az utolsó helyről indulva harmadik lett.
The Times: Hamilton 12 lüktető kör alatt megváltoztatta a vb mottóját, amely immár így hangzik: mindenki önmagáért. Ellenszegült a csapatutasításnak, lelassította dühös márkatársát, és kisebb csodát vitt véghez.
Guardian: Ricciardo diadala háttérbe szorította Vettelt, és töprengenivalót adott a Red Bull vezetőinek.

NÉMETORSZÁG
Die Welt:
A Mercedes vezetősége a saját hibájából veszíti el az irányítást pilótái felett. Rádióüzenetek, amelyek még súlyos következményekkel járhatnak a szezon hátralévő részében. Közben a Red Bullnál Ricciardo Vettellel szembeni fölénye kezd minden képzeletet felülmúlni.
Bild: A napfény fia méltán mosolyoghat, Vettel nem tehet mást, csak szenved. A Mercedesnél újabb fejezetéhez érkezett a pilóták közötti belharc.
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Újabb kutyaviadal a Mercedesnél. Remek show Budapesten, miközben Ecclestone felkészítette a csapatokat a szocsi orosz rulettre.

AUSZTRIA
Österreich:
A Red Bull visszavágott Magyarországon.
Die Presse: Az önfejű sikertelen megzabolázása.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik