F1: „Az F1 mattot kapott, a német istálló túlságosan erős”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.08. 17:12
null
A mezőny többsége úgy érezheti, a Mercedes és Hamilton miatt el van zárva a sikerektől (Fotó: AFP)
A világnak kezd elege lenni a Mercedes F1-es dominanciájából. Nem újdonság, Michael Schumachertől, majd Sebastian Vetteltől is megunták, hogy sorra nyeri a világbajnoki címeket. Németországban a 20 órakor kezdődő versenyt 4.45 millió ember látta a tévében, a 22 órakor kezdődő Németország–Elefántcsontpart női labdarúgó vb-mérkőzést 5.13 millióan. Sajtóvisszhang.

 

NAGY-BRITANNIA
The Guardian:
Hamilton számára már eddig is ideális vadászterületnek bizonyult a Gilles Villeneuve-ről elnevezett kanadai pálya, s vasárnapi fölényes győzelmével csak megerősítette ezt. Már négyszer nyert itt, de ennél sokkal fontosabb, hogy az összetettben is növelte az előnyét azok után, hogy Monacóban a csapat hibás stratégiai döntése miatt kellett lemondania a győzelemről.
The Independent: Hamilton a Kanadában futott tökéletes versennyel s magabiztos győzelmével minden csalódottságát legyőzte a Monacóban történtek után.
Daily Mail: Hamilton a piros lámpák kialvásától a kockás zászlóig vezetett, s hibátlan teljesítménnyel győzött Kanadában.

NÉMETORSZÁG
Bild:
A Mercedes győz. És győz. És győz…
Berliner Zeitung: Hamilton nem hagyta magát Rosberggel szemben. A világbajnok továbbra is maga mögött tartja kihívóját.

OLASZORSZÁG
La Gazzetta dello Sport:
Az F1 királya: Lewis-show. Vörös düh: a Ferrari az idén először maradt le a dobogóról. Räikkönen mindent rosszul csinált, s negyedik lett, Vettel fantasztikus felzárkózást bemutatva a 18. helyről rajtolva ötödikként ért célba. Hamilton nagy fölényben volt Montrealban.
Tuttosport: Keserű Montreal, csalódás a Ferrarinak. Räikkönen hibázott, s felbosszantotta Maurizio Arrivabene csapatfőnököt. A Mercedes nyert. Micsoda újság: az F1 mattot kapott, a német istálló túlságosan erős. És a Mercedesnél – ha nincs több félreértés, vagy bármi más meglepetés – mindig Hamilton győz.
Corriere dello Sport: Vettel, micsoda felzárkózás! Ötödik lett úgy, hogy a 18. helyről startolt. Räikkönen csődöt mondott, s elszalasztotta a dobogós helyezés lehetőségét. A Mercedes idei negyedik kettős győzelme lepecsételte a stuttgarti istálló fölényét.
La Stampa: Hamilton győzelme és a Mercedes kettős sikere ma már csak formalitás.
La Repubblica: Hamilton sétált egyet, a Ferrari nem került fel a dobogóra, Vettel azonban varázsolt. Arrivabene leszidta a negyedikként célba érő Räikkönent.

FRANCIAORSZÁG
Libération:
Hamilton megtartotta a jó szokását Kanadában.
L'Équipe: Hamilton a főnök. A brit világbajnok az egész versenyt uralva negyedszer győzött Kanadában.

SPANYOLORSZÁG
El Mundo:
Hamilton visszatért. Stratégiai szempontból is jó versenyt futott, a Mercedes-istálló pedig kárpótolta őt a Monacóban történtekért.
La Vanguardia: Hamilton helyreállította a hierarchiát az F1-ben.
As: Hamilton, az F1 egyeduralkodója kanadai gőzelmével visszanyerte tekintélyét. Arra is emlékeztette a riválisokat, hogy a vb-cím egyedül az övé.
Marca: Padlón a McLaren: dupla K.O. Fernando Alonsónak és Jenson Buttonnak.

SVÁJC
Blick:
Nem volt érdemes Montrealba utazni.
Tages-Anzeiger: Hamilton bosszújával ért véget a Mercedes-duó nagyszerű alakítása.

AUSZTRIA
Kurier:
Hamilton újra felvette a tempót. A brit címvédő már a rajtnál megtartotta vezető helyét Rosberggel szemben, s magabiztosan uralta az egész futamot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik