F1: Az autósportnak nem hősökre van szüksége – Alonso

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.30. 10:28
Fernando Alonso szerint mindenáron szükség van az F1-es autók fejvédőjére, míg Lewis Hamiltont a Red Bull által pénteken bemutatott megoldás sem győzte meg, sőt!

„Az autósportnak jelenleg nem hősökre van szüksége. Az elmúlt években sok balesetet láttunk, sajnos tragikusakat is, amelyek során a sérüléseket megelőzhettük volna a fejlesztés alatt álló eszközökkel – mondta Alonso Szocsiban. – Ha van megoldás, nem engedhetjük, hogy bárki megsérüljön. És nagyon úgy tűnik, hogy van megoldás. Nekem jobban tetszik a Red Bull által bemutatott védő, de az FIA-nak kell döntenie, méghozzá rengeteg szempont alapján, és szerencsére alaposan meg is vizsgálhatja ezeket. Az egész kezdeményezés gyerekcipőben jár, remélem, lesznek újabb variációk, amelyek még jobbak. Szükség van a védelem növelésére, méghozzá már jövőre.”

A Red Bull által pénteken bemutatott Aeroscreenről Lewis Hamiltont is kérdezték, mert az angol ellenezte leginkább a korábban a Ferrarin bemutatott keretszerű védőkorlátot. A háromszoros világbajnok ettől sem volt elragadtatva.

„Ez félmegoldás, mint egy nyitott vadászgép. A plexi rémesen néz ki, mint valami rohamosztagos rendőr páncélja. Akkor már inkább a másik megoldás, de amiatt Fernando nem tudott volna kiszállni az autójából. Örülök, hogy kísérleteznek és megpróbálnak megvédeni minket, de ez ne menjen az autók szépségének rovására – mondta Hamilton, aki szerint nincs szükség pluszvédelemre a pilóták számára. – Ha beülök az autóba, tisztában vagyok a veszéllyel. Ezt már nyolcévesen is tudtam. Akik most kezdik el nézni az F1-et, azt gondolják, hogy veszélyes. Ha kiiktatjuk ezt a faktort, mindenki úgy gondolná, hogy ezt ő is tudná csinálni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik