F1: Arrivabene elárulta, miben marad el a Ferrari a Mercedestől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.06. 11:37
null
Arrivabene szerint Vettel és a csapat is hibázott (Fotó: AFP)
Egy területen előnyben van a Mercedes a Ferrarihoz képest, ám Maurizio Arrivabene, az olasz istálló csapatfőnöke szerint egyszerűen abban vannak lemaradva, hogy az utóbbi évek kevésbé jó eredményei miatt nincsenek annyira hozzászokva a kimagasló sikerekhez, mint világbajnoki riválisuk.

 

Bár a szezon nagy részében a Ferrari méltó kihívója volt a Mercedesnek a világbajnoki címekért folyó csatában, az idény végére a maranellóiak teljesítménye jelentősen visszaesett. Maurizio Arrivabene szerint a gyengeségük az önbizalom hiányában rejlik.

„Vannak területek, amelyeken mi vagyunk jobbak, és vannak, amelyeken ők, de azt hiszem, hogy még mindig nem szoktunk hozzá a győzelemhez – vélekedik az olasz szakember. – A Mercedes számára a kettős győzelem egy megszokott dolog, míg számunkra továbbra is egy rendkívüli esemény. Jobban tisztában kell lennünk a képességeinkkel és nem szabad, hogy féljünk a győzelemtől. Ezt a teniszben il braccinónak hívják, ami azt jelenti, hogy megijedsz a győzelemtől, mikor már közel jársz hozzá. Bíznunk kell magunkban, és jó szokásunkká kell tenni a győzelmet.”

Kapott kritikából sem volt hiány idén a Ferrarinál, Arrivabene szerint azonban végső soron ez csak segített, hogy csapatként erősebbé váljanak – méga Japán Nagydíj időmérőjén elkövetett hibájuk utáni kifakadásátis elfogadhatónak tartja.

„Volt egy pillanat, amikor elképesztően teljesítettünk, majd jött egy időszak, amikor a versenyzőnket hibáztatták, amit követett az a periódus, amikor az autónk került a célpontba – emlékezett vissza az olasz. – Végső soron azonban csak még inkább megértettük, hogy együtt nyerünk és együtt veszítünk. Vettel követett el hibákat és kisebb mértékben a csapat is, de megtanultuk azt, hogy emiatt nem kell ujjal mutogatni bárkire is.”

„Van egy vezetője a csapatnak, aki én vagyok. Egyszer dühbe gurultam, de azt hiszem, hogy egy alkalom három és fél év alatt elfogadható. Ha a dolgok rosszul alakulnak, én akkor is itt vagyok, és ezt mindig is mondtam. Ha viszont jól mennek, az én jutalmam az, hogy a dobogó alatt állhatok, énekelhetem a himnuszt és tapsolhatok. Egyszer talán én is felmegyek a pódiumra, de hosszú azon személyek listája, akik megérdemlik, hogy előttem állhassanak oda” – magyarázta Arrivabene, miért nem ő szokta átvenni a konstruktőrnek járó trófeát győzelem esetén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik