F1: Alonso után Verstappen is döntött a jövőjéről – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.20. 17:32
null
Verstappen nem akart beállni Hamilton mögé a Mercedesnél (Fotó: AFP)
Szerződést hosszabbított a Red Bull-lal Max Verstappen. A holland pilóta 2020-ig, vagyis további három szezonra kötelezte el magát az osztrák istállónál.  

Max Verstappen a 2016-os idény ötödik versenyén került fel a Toro Rossótól a Red Bullhoz Danyiil Kvjat helyére. Rögtön akkor nyerni tudott, amivel ő lett a Formula–1 történelmének legfiatalabb futamgyőztese. Azóta további egy alkalommal, idén Malajziában sikerült diadalmaskodnia.

Bár a másik két topcsapatnál, a Mercedesnél és a Ferrarinál is felszabadulhat egy hely a következő szezon végén – mellesleg mindkét alakulattal hírbe hozták Verstappent –, ő leszögezte: nem akar második számú versenyző lenni Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel mögött, ráadásul nem vár más alakulatok ajánlatára.

„A Red Bull mindig tettekkel biztosított arról, hogy hisz bennem – nyilatkozta a 20 éves holland a szerződéshosszabbítás kapcsán. – Meghívtak a fiatal pilótákat támogató programjukba, amikor tizenhat éves voltam, és lehetőséget adtak a Formula–1-es debütálásra tizenhét esztendősen. Utána felkerülhettem a nagycsapathoz, ahol álomszerűen sikerült kezdenem."

„Mindig támogattak a srácok a gyárból és a garázsból, nem számított, hogy mi történt a pályán. Ezen kívül sok élvezetes pillanatunk is volt. Nagyon boldog vagyok, amiért továbbra is a Red Bullt szolgálhatom, és már alig várom, hogy újabb sikereket érjünk el a következő években."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik